20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăOp & EdÎncălzirea globală, lozinca Marii Resetări (II)

Încălzirea globală, lozinca Marii Resetări (II)

Marea resetare a lumii urmărește trecerea bruscă de la capitalismul clasic la globalismul internaționalist. Competiția reală dintre companii va fi distrusă. Libera circulație a mărfurilor va fi controlată de un segment restrâns de corporații. Doar multinaționalele cu acces la subvenții vor supraviețui. Mica inițiativă va dispărea. Asta e marea resetare gândită de tiranul ideologic Klaus Schwab, bătrânul gânditor al oligarhilor lumii, ascuns la Davos. El a stabilit că procesul este unul de durată, astfel încât șocul să fie mai puțin resimțit de populație.

Profesorul Schwab are deja 83 de ani. El a lansat nu doar „taxarea unică pe cifra de afaceri,” ci și proiectul de încetare a subvențiilor pentru combustibilii fosili.

Se schimbă lumea!

Trecerea la energia verde – probabil cel mai meschin program de îmbogățire a bogaților lumii – implică un cadru uriaș. Schimbările tehnologice, climatice, viitorul muncii, securitatea internațională, toate fac parte din planul Marii Resetări mondiale, gândit să fie pus în practică până în 2050.  O imensă lipsă de transparență a modelului verde de societate, gândit de o organizație extrem de influentă, ca aceea de la Davos, a oferit un teren fertil pentru dezvoltarea teoriilor conspirației.

În editorialul de săptămâna trecută, ”Încălzirea globală, un nou șiretlic al Diavolului,” ne-am întrebat de ce nu există o ecuație clară care să definească relația dintre creșterea emisiilor gazelor cu efect de seră și modificările climatice. 

Hai să facem calcul! Cât CO2 să distrugem ca să moară plantele din casă

Au sărit din bocanci deviaționiștii ecologiști, agenți de influență ai Bătrânului verde, să-i zicem așa lui Klaus Schwab. Aceștia se sperie că axiomele lor, modulate de calculator, potrivit cărora omul este vinovat de încălzirea globală, pot fi decriptate și prezentate ca minciuni dolosive.

Așa cum am reamintit, din școala elementară, știm că planeta noastră, la fel ca celelalte din sistemul nostru solar, are un ciclu glacial și unul tropical.

Noua agendă climatică, prin închiderea minelor de cărbune, favorizează marile puteri economice, care și-au consumat deja resursele naturale. Țărilor sărace li se promite că, în schimbul închiderii exploatărilor din subteran sau din abataj, li se vor da bani în compensație. La Glasgow, s-a scos din joben aceeași discuție. Klaus Iohannis, alt Klaus, a promis că va susține noile politici ecologiste, chiar dacă România este a doua țară, după Suedia, într-un top al celor mai nepoluante țări europene. Pentru a fi pe placul noilor stăpâni, a promis că va opri tăierile de păduri după 2030. Toate ar fi bune, dacă s-ar pune ceva în loc. Care e alternativa? Energia din resurse regenerabile, eco-friendly, este extrem de scumpă.

Legile fizicii sunt clare. Ale propagandei sunt necunoscute

desen de Ștefan Popa Popa’S Marea resetare a lumii, în viziunea Maestrului

Dacă ar fi atât de eficientă producția de energie solară și eoliană, de ce investitorii privați nu se aruncă? Liberalismul în stare clasică este ucis și prin perspectiva raționalizării gândirii critice. Primele semne ale reinstituirii milițiilor gândirii se simt pe marile rețele sociale. Orice opinie contrară lozincii ”încălzirea globală” este cenzurată, după principiul ultras: ”cine nu bea cu noi, bea împotriva noastră!”

Conform unui raport de monitorizare al BBC, sintagma ”Marea resetare” a fost folosită în opt milioane de postări pe facebook și de două milioane de ori pe twitter, de la lansarea sa din anul de grație 2020. Și publicul românesc este sufocat de termenul de reziliență. Întâmplător sau nu, acesta e inventat tot în laboratorul de la Davos.

Revenind la ”încălzirea globală,” dacă influența CO2 asupra climei ar fi o lege fizică, nu doar o ipoteză construită pe o suită de modele speculative, modulate pe calculator, elitele sociale ar fi convinse că Marea resetare e o terapie benefică. Doar că marii savanți ai industriei ecologice nu pot da o formulă de tipul ”Teoriei relativității.” În spațiu, timpul se comprimă, după Einstein. În Marea Resetare, narativul ”bogații devin și mai bogați” pare a fi esența crudă a noului materialism dialectic. Dacă e să analizăm cine căpușează bugetele publice, putem face dovada. Dacă se mai mențin legile pieții, de ce trebuie să fie sponsorizate companiile private care produc energie din resurse regenerabile?

Revenind la teoriile universale. Albert Einstein a avut alte preocupări decât să analizeze emisiile de gaze după o fasole bătută. Nu râdeți! Așa cum am mai spus, există studii, făcute de savanții de serviciu a ecologismului, falangă a neomarxismului economic, care susțin că veganii elimină jumătate din emisiile gazelor de sera decât carnivorii, curată mare resetare a lumii.

Piers Corbyns

Astrofizician

Încălzirea globală e o cauză, nu un efect . Marea resetare a lumii nu prinde la toți savanții lumii

”La scări mari de timp, de sute de ani, emisiile excesive de CO2 de la suprafața mării, în condițiile de căldură, sunt înghițite de oceanul rece și transportate prin adâncuri de curenții submarini. Ajung în Groenlanda și ies, peste 500-800 de ani mai târziu, în aerul de peste Oceanul Pacific. Încălzirea globală este un efect și nu o cauză, susține astrofizicianul Piers Corbyns, director al WeatherAction, conform QuaDrant.ORG.au

Unii nu mai fac copii, de teamă să nu polueze planeta

Apologeții noii secte a salvării au ajuns în dramatica situație de a nu mai procrea de frică să nu polueze planeta. Vă dați seama? Până unde duce spălarea pe creier?

Oricât am căuta nu vom da peste ecuații validate științific ale salvării planetei sau peste teorii științifice. Doar propagandă. Nu vi se pare ciudat cât de obsesive sunt termenele noii acțiuni de zăpăcit lumea: reformă, resetare, reziliență?  Teoria relativității e clară. Prin relația spațiu-timp, universul coexistă. Dacă nu poți scoate borhotul din vin, așa și salvaționismul din creierele ecologiștilor. Pentru ei sau pentru noi, există o singură constantă: relația spaţiu-timp este fundamentul universului. Încă nu există evidențe că lupta pentru decarbonarea planetei nu e o acțiune malefică de distrugere a civilizației. Marea resetare a lumii e de fapt cea mai amplă acțiune de reindustrializare, dar cu un număr redus de industriași.

Și alte planete trec prin încălzirea globală

Revenind la ciclul climatic al Terrei și la propaganda ”încălzirii globale,” înainte de a prezenta datele unor studii din actualul mileniu, ar trebui să cădem la învoială că nu există civilizație pe Pluto. Astrofizicienii de la Universitatea din Birmingham au constatat recent că planeta Pluto suferă de același fenomen al încălzirii globale. Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit că presiunea planetei a crescut de paisprezece ori datorită fenomenului de încălzire. Încă nicio echipă științifică nu a demonstrat că vreun extraterestru a provocat ”climate change-ul.”

citește și: Prin ordinul lui Iohannis: “codru’ nu-i mai frate cu românul”

Mai mult, academiile de știință au publicat, în ultimele decenii, o serie de rapoarte de cercetare privind creșterea temperaturii planetelor, atât de discutate azi, în narativul salvării absolute. O simplă trecere în revistă a lucrărilor arată că Mercur, considerată o planetă moartă, a trecut în ultimii zeci de ani prin tornade și dezghețuri masive. Venus a înregistrat o creștere de 2500 de ori a luminozității astrale și schimbări ale climei, la începutul acestui mileniu. Furtuni puternice, dispariția polului înghețat, presiuni atmosferice ridicate, descoperite recent pe Marte, au stabilit că planeta roșie trece printr-un fenomen de încălzire globală. Și marțienii nu sunt decât în scenariile SF.

Sensibilitatea climatică poate fi măsurată. Marea resetare a lumii, nu

Oare de ce funcționarii ecologiști ai Terrei nu pun în discuție singura variabilă, acceptată de meteorologi și de inginerii mediului, sensibilitatea climatică? Evoluția acestui parametru tehnic poate fi studiată comparând răspunsul climatic la anumiți stimuli pe termen scurt și cei pe termen lung, variabilele dependente și independente ale modificărilor de temperatură. Sensibilitatea atmosferică la creșterea CO2 poate fi studiată în amănunt. Aceasta este o funcție logaritmică. Dovezile științifice arată că dublând cantitatea de dioxid de carbon, temperatura crește cu un grad celsius, iar triplând, creșterea e pe o curbă ponderală. Specialiștii nealiniați vorbesc despre o obișnuință a mediului cu CO2, precum heroina. Vietățile se adaptează la creșterea emisiilor de carbon, zic toate studiile biologice. Nu trebuie să fii savant ca să te prinzi că mizeria asta cu încălzirea globală e o perdea de fum în spatele căreia se pregătesc marile tunuri financiare. Dar, pentru ca omul să nu fie vigilent, este drogat permanent cu încălzirea globală. Afrodisiacul pentru lumea zăpăcită de cap e Greta Turnberg.

citește și: Isteria climatică prevestește sfârșitul capitalismului

Până la descoperirea altor medii extraterestre de mutare a populației excesive de pe pământ, gânditorii Noului Reich mondial se folosesc, așa cum se zice în  croitorie – de stofa clientului. Ne mai întrebăm de ce se discută despre un salariu minim global? De ce în planurile futuriste ale laboratoarelor se ia în calcul sedentarizarea umanității? Conspiraționiștii vorbesc despre intenția unor grei de a scădea demografia pământului. Prin programul ”Univers 25,” savantul John Calhoun a creat “o lume ideală” pentru o colonie de șoareci. Aceștia au avut tot ce și-au dorit. Căldură, mâncare, curățenie, timp de 25 de ani. Paradisul șoarecilor nu a durat prea mult. Specia s-a săturat repede de bine. Femelele la început au refuzat partidele de sex cu masculii. Apoi, au practicat sexul cu același gen. La puțin timp a dispărut. În urma acestui experiment s-a făcut  o paralelă cu evoluția societății umane, în următorii o sută de ani. Nimic nu e întâmplător. Atât s-a putut. Civilizația are un viitor prestabilit. 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă