21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăOp & EdGabriel Marin – puternicul om politic al noului val

Gabriel Marin – puternicul om politic al noului val

Românii ar dori, în proporție de 17 %, un partid nou și oameni politici puternici, conform ultimului sondaj apărut public. Ajuns la vârsta maturității, cu un capital serios de bani și de relații, omul de afaceri Gabriel Marin reprezintă alternativa pentru nehotărâți. Împreună cu mai mulți antreprenori români, a fondat Partidul România Puternică. Are soluții, programe și idei pentru un proiect de țară. Prin anii ’90, când rosteam cuvântul “capitalism,” ne ploua în gură. Iată că azi, capitaliștii români vor altceva pentru țară.

Pe Gabriel Marin l-am cunoscut întâmplător! Am descoperit că amândoi avem cel puțin o pasiune comună: sportul. Pe vremea când Dinamo bătea măr Poli Timișoara la baschet masculin, în partidele viu disputate din Sala Olimpia, nu știam că înaltul aruncător din echipa alb-roșie va deveni primul miliardar din domeniul IT&C.

Spre deosebire de alți sportivi de performanță, s-a ținut de școală. A absolvit Academiei de Studii Economice din București (Facultate de Cibernetică Economică), promoția 1984 și a devenit doctor în Economie (1989-1995) în cadrul aceleiași facultăți.

Fondatorul Omnilogic știe că succesul se programează

În anul 1992, a fondat Omnilogic. În cele  trei decenii de activitate, firma condusă de el a devenit cea mai importantă companie de IT&C din România, activă în zona de banking, finanțe, asigurări, telecomunicații și în anumite zone sensibile din sectorul public.

Gabriel Marin, la intrarea în Great Canion

L-a inspirat modelul Ionel Brătianu?

N-a fost interesat de politică! Probabil că s-a gândit că nu poți deveni om politic, dacă n-ai construit ceva. În alte vremuri și cu alți bărbați de stat, Ionel Brătianu se întorcea acasă de la studiile pariziene. A muncit vreo doi ani pe Moșia Florica, deși erau fiu de prim-ministru liberal. Întrebat de ce nu se implică în administrație, a explicat prietenilor că mai întâi vrea să pună la punct un parc, așa cum a văzut în Capitala Luminilor. “Cum arată azi grădina mea, așa va arăta România de mâine,” ar fi spus, conform memorialisticii de atunci. Și a reușit mari performanțe. Probabil, cea mai importantă dintre toate, Unirea Regatului Român cu Ardealul.

Lui Gabriel Marin nu-i place să i se spună domnul doctor. E mai popular decât prevede standardul înălțimilor din Top Forbes.

Baschetbalist de performanță, știe că doar o echipă puternică poate învinge

A jucat baschet de performanţă, îi plac motocicletele Harley Davidson şi colecţionează sticle de whisky rar. Totuşi, în mediul de afaceri, Gabriel Marin nu este cunoscut pentru hobby-urile sale, ci pentru performanțele businessului său din domeniul IT.
Acum, grație unei campanii profesioniste de comunicare în mediul online – unde este doctor – lumea a început să-l perceapă ca om politic.

Este pregătit să înfrunte ferma animalelor politice cu dexteritatea vânătorului de trofee. Atu-ul său principal este că n-a fost contaminat de virușii politici. Nu depinde de vreo structură de putere. Lumea sa e a celor puternici, care n-au ce pierde.

Marile reforme ale statului român n-au fost realizate de oamenii cu doi lei în pungă. Ci de bărbații de stat, adevărații capitaliști.

Adept al dictonului roman: Citius, Altius, Fortius

Un alt atu e că n-are emoții în fața mulțimii. Știe să strângă în brațe o bătrână, să o pupe cu emoție. Dar și să construiască viitorul pentru copiii de azi.  

Întotdeauna am spus că marii performeri din sport pot fi implicați, după retragerea din activitatea sportivă, în proiecte majore. Au avantajul că știu gustul dulce al victoriei, dar și pe cel amar al înfrângerii.

Citius, Altius, Fortius – celebrul dicton roman – i se potrivește mai bine ca oricărui aspirant politic.

Viața sportivă mai are multe alte mari atuuri: te învață să fii puternic, competitiv și performant! Marii campioni nu trișează, nu fac compromisuri și nu li se urcă prăjina la nas.

Inspirat probabil din cărțile de marketing pe care le are în bibliotecă, Gabriel Marin a găsit o soluție eficientă. Partidul nou înființat, România Puternică, are în esența sa – mesajul – glonțul magic, cum i se spune, în ghidurile de campanii electorale eficiente.

Creștin – tradiționalist, Gabriel Marin nu fuge după himere

Obișnuind să explice clar că “România puternică înseamnă biserica, înseamnă credința. România puternică înseamnă familia tradițională. România puternică înseamnă valorile naționale,” nu are inflexiuni ale vocii, precum alții, când vorbesc despre țară. Mai mult AICI!

Înainte de toate, este un adevărat patriot. A colindat lumea. Învățat de mic să muncească, a atins piscurile perfomanțelor. Atât în business, cât și în sport. Este un înfocat participant la cursele de motociclism. E bine cunoscut în lumea biker-ilor de pe Route – 66, celebra autostradă de pe coasta de vest a SUA.  Cunoaște America din străfunduri. Înțelege bine puterea și interesele sale colonialiste.

Pleacă în Elveția ca la el acasă. E cunoscut în breasla IT-iștilor și nu numai. Deși orientat spre profit, este și asertiv. A finanțat centrele de baschetbaliști – copii. Peste cinci mii de adolescenți au fost ajutați să parcurgă etapele devenirii sportive.  

Principiile de performanță, onestitatea, dar și determinarea de a nu face compromisuri au stat la baza succesului obținut.

O Românie Puternică, în concernul european

Înainte de a fi europenist, e un bun român. Știe că niciunde nu poți spune “acasă,” decât la tine acasă. Cu o echipă puternică, este dispus să intre în cele patru curse electorale. Are forță, bani și determinare. Știe că soluția renașterii țării e buna administrare a capitalului de resurse umane și minerale.

Au mai fost cazuri de partide cu ascensiuni fulminante în lume. I se reproșează de către politruci că a intrat prea târziu în competiție. Nimic nu poate fi prea târziu, când vrei să faci ceva. Performanța are nevoie în primul rând de încredere în forțele proprii și doar mai apoi în cele ale coechipierilor.

Învățat de mic cu spiritul de echipă, este dispus să-și fructifice la vară avantajul de a lucra în echipă. Este convins că anul acesta va face istorie. E însurat cu o femeie frumoasă și are un băiat.

Multă lume a auzit de Omnilogic, companie înființată de el. Vrea să treacă la next-level. O Românie Puternică, în concernul european. O guvernare care să țină cu poporul român, nu cu străinii. Nu-i place să vorbească despre alegători, votanți, agenți de campanie, ci doar despre români. Cuvântul “patrie” sună altfel rostit de el. A făcut performanțe financiare printre ai săi, nu printre străini. Are ceva ce alții n-au: dragostea de glie. Știe că cel mai bun gazon e cel adaptat țarinei românești, nu cel londonez, adus cu bani mulți.

Partidul România Puternică poate fi soluția pentru cei indeciși sau pentru alegătorii cărora nu le priește oferta electorală prezentă.

Iată capitalistul prevestit de povestea anilor ’90!

VOCILE LUMII

Gabriel Marin

“Am decis să mă implic în viața comunității în care trăiesc.  Îmi doresc sincer o Românie Puternică, conștientă și mândră de întreg potențialul pe care îl are în acest moment.

O Românie independentă, construită pe Constituția Națională ca act fundamental de existență a națiunii, o Românie cu valori solide.

O Românie care a crescut de secole în credința creștină, ca liant și garant al unității sale naționale, o Românie în care respectul pentru valorile familiei clasice/tradiționale nu a fost niciodată negociabil, indiferent de presiunile factorilor externi, care au apărut de-a lungul timpului, în diferite momente,” scrie pe blogul său.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă