19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăOp & EdOpiniiElevii și profesorii, cifre ale pandemiei

Elevii și profesorii, cifre ale pandemiei

În aceste condiții este normal să ne întrebăm dacă unitățile de învățământ din România erau pregătite pentru reluarea cursurilor la data de 14 septembrie.

Este evident că nu.

Cu toate acestea s-a insistat pentru redeschiderea unităților școlare, din rațiuni electorale.

Conducerea Ministerului Educației și Guvernul au vrut să arate că situația pandemiei Sars COV 2 este ținută sub control și că Învățământul este în siguranță.

Ne aflăm în plină campanie pentru alegerile locale.

Redeschiderea unităților de învățământ a fost decisă și pentru ca partidul aflat la guvernare să le arate susținere primarilor din teritoriu.

În foarte multe localități, comunitățile solicitau reînoarcerea copiilor în școli, iar după ce conducerea Ministerului Educației și Ccercetării s-a spălat pe mâini de responsabilitatea legată de redeschiderea unităților de învățământ preuniversitar, transferând decizia administrațiilor din teritoriu, mulți primari care visează la un nou mandat au forțat începerea noului an școlar cu prezență fizică.

Acum, se culeg roadele.

Faptul că elevii și profesorii au fost chemați la școală și în unități unde existau cadre didactice suspecte de infectare cu noul coronavirus și care așteptau rezultatele testelor reprezintă totală lipsă de responsabilitate.

Am văzut foarte mulți elevi din clasele mici care au conștientizat pericolul și au înțeles situația pandemiei mult mai bine decât reprezentanții autorităților.

Din nefericire, pentru conducerea Ministerului Educației, acești levi reprezintă doar cifre.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă