7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDin legea salarizării, cu țârâita, înainte de alegeri

Din legea salarizării, cu țârâita, înainte de alegeri

Am mai spus că din nou se discută de compromis, în ceea ce privește Educația, în sensul că angajații din sistemul de învățământ nu vor vedea banii promiși de Guvernul Nicolae Ciucă, la începutul verii, pentru suspendarea grevei generale.

Acest scenariu devine din ce în ce mai clar.

Din câte am putut să aflăm, până în prezent, în cel mai fericit caz, angajații din sistemul educațional ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2024, de o majorare salarială, în medie, de 20%, ceea ce ar reprezenta aproximativ 50% din creșterea ce ar fi fost prevăzută după implementarea noii legi a salarizării.

Mai trist este că nici acești 20% nu ar putea ajunge toți.

Guvernanții ar încerca din nou să forțeze o majorare în două tranșe.

Având în vedere că 2024 este an electoral și se poate invoca imposibilitatea majorărilor salariale cu șase luni înainte de scrutin, angajații din învățământ s-ar putea alege cu un procent și mai mic.

Evident, se va spune că e mai bine decât nimic, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat posibila implementare a noii legi a salarizării abia la 1 ianuarie 2025.

Probabil că vom auzi din nou de “discriminare pozitivă”.

Dar, stați liniștiți, că nu se vor face excepții doar pentru angajații din Educație!

Mă tem ca, la final, aceștia să nu se trezească din nou că sunt bugetarii cărora li s-a dat cel mai puțin.

Mai sunt mulți bugetari la poarta “împăratului” Ciolacu, așteptând ceva din mărinimia acestuia.

Iată încă o luptă pe care o câștigă PSD cu PNL la guvernare: Ciucă v-a promis, ca să scape de voi, iar PSD v-a dat cât a putut!

Sună cunoscut?

Iată cât de șifonat e gata să iasă Nicolae Ciucă, în prag de Moș Nicolae, după ce, la începutul verii, ieșea cu pieptul înainte, militărește, afirmând că nu pleacă din fruntea Executivului, până nu rezolvă problema profesorilor.

Rezultatul: Ciucă a mințit cum a putut, iar, acum, Ciolacu se îmbracă în Moș Nicolae și îi va mângâia pe dascăli și pe alți bugetari, cu țârâita.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

13 traficanți de droguri, reținuți de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 13 traficanţi de droguri, care aduceau din Olanda, prin intermediul unor firme de curierat, importante cantităţi de substanţe cu efect...

Tricolorele și-au netezit drumul spre EURO. România, încă o victorie în preliminarii

Naţionala de handbal feminin a României continuă parcursul perfect în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, la...
00:00:44

O dronă surprinde devastările după incendiile din Texas

Fotografiile din dronă au scos la iveală câmpuri pârjolite și cartiere distruse din Stinnett, Texas, după ce al doilea, cel mai mare incendiu din...
Ultima oră
Pe aceeași temă