31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăOp & EdCadrele didactice, în prima linie pentru infectare

Cadrele didactice, în prima linie pentru infectare

Angajații din învățământ s-au numărat printre deschizătorii de drumuri spre vaccinare, în țara noastră.

După cum a afirmat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Învățământul este domeniul cu cei mai mulți angajați vaccinați împotriva COVID-19.

De foarte mulți ani cadrele didactice sunt cobaii autorităților și s-a ajuns la nivelul la care guvernanții nu se mai sfiesc să-i supună pe cei din Educație la cele mai riscante experimente.

De astăzi, se reiau cursurile cu prezență fizică în cele mai multe unități de învățământ preuniversitar, iar autoritățile au anunțat introducerea testelor noinvazive COVID-19, pe bază de salivă.

Cadrele didactice vor fi nevoite să testeze toți elevii.

Pe bună dreptate, foarte mulți angajați din învățământ se tem de infectare și refuză să testeze elevii.

Aceste teste noinvazive, acceptate de părinți, după cum spune ministrul Cîmpeanu, pot ajunge adevărate “bombe biologice” în școli.

Cadrele didactice care îi vor testa pe elevi ar trebui să aibă la dispoziție mănuși, viziere și poate chiar combinezoane de protecție, pentru a nu fi infectate.

Astfel de echipamente nu sunt asigurate.

Acele teste ar trebui păstrate în recipiente speciale, în camere special amenajate și ar trebui încheiate contracte cu firme specializate în colectarea deșeurilor sanitare.

Foarte multe școli nu au spații în care să îi țină pe elevii depistați pozitiv până când un părinte sau, așa cum este protocolul pentru orice pacient COVID, salvarea îl va prelua și îl va duce la izolare.

Ce se va întâmpla cu acești elevi?

Vor fi ținuți în curtea școlii, în frig, în ploaie?

Deși pare ireal, intervalul de timp anunțat de autorități pentru testarea unui elev, sub un minut, chiar și în aceste condiții orarul școlii va fi dat peste cap.

Sunt sute de elevi care trebuie testați în fiecare zi înainte de ore.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...

Andronescu: Evaluarea Națională, mai bună decât admiterea. Opinia fostului ministru despre noile legi ale Educației

Reintroducerea admiterii la colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, ar înlocui o repartizare corectă a elevilor în licee, cum se realizează...

Frica nucleară – ”ultima pandemie”

Ordinea mondială nu se poate institui plenar – vorba marxistului – decât prin provocarea fricilor consecutive. A fost pandemia, a scăzut temerea războiului. S-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă