27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăOp & EdOpiniiA treia oară e cu noroc și pentru șefii Educației

A treia oară e cu noroc și pentru șefii Educației

Conducerea Ministerului Educației a modificat pentru a doua oară, printr-o notă, ordinul care stabilește calendarul examenului național de bacalaureat, după două greșeli ce nu pot să denote altceva decât lipsă de interes și de profesionalism.

Când e pus să aleagă o dată pentru un eveniment, orice individ lucid se gândește să se uite în calendar.

Se pare că nu este și cazul celor care decid soarta învățământului românesc.

Mai întâi, s-au suprapus probe de competențe din cadrul Bacalaureatului cu o probă din Evaluarea Națională.

Apoi, au conștientizat și șefii Educației că iau dreptul unor profesori de a participa la ambele examene, ca observatori, spre exemplu, și, mai ales, că va fi extrem de dificil sau chiar imposibil pentru multe unități de învățământ să organizeze simultan două probe la două examene diferite.

S-a venit cu o notă prin care s-a mutat proba de competențe de comunicare într-o limbă de circulație internațională din cadrul Bac-ului.

Dar din nou cineva nu s-a uitat în calendar și a pus o zi de examen într-o zi decretată liberă.

Au spus apoi că nu e o problemă, fără să se gândească însă că există mulți elevi navetiști, iar firmele de transport au dreptul să nu opereze curse într-o zi liberă.

Au spus cei din minister că nu se va mai modifica din nou calendarul, dar, s-au răzgândit din nou și au venit cu altă notă, prin care au scos ziua de 13 iunie, a doua zi de Rusalii, din calendarul examenului.

Nu avem informații că de această dată cei care au elaborat documentul s-au uitat și în calendar, dar se pare că au extras lozul câștigător.

Nu trebuie să ne mai mire că mulți absolvenți de liceu merg să susțină Bacalaureatul doar cu speranța că poate vor avea baftă, ca la ruletă, cât timp și cei care organizează examenul merg, dovedit, pe același principiu.

Vom vedea care va fi rata de promovare a Bac-ului în vară, dar deja sunt semne clare că unii puși în conducerea Ministerului Educației au picat cu brio “examenul maturității”.

Citește și:

Profesorii boicotează oralul

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...
Ultima oră
Pe aceeași temă