0.8 C
București
joi, 9 februarie 2023
AcasăOp & EdForța explozivă a adevărului

Forța explozivă a adevărului

Cruciații legiunii euroatlantiste au tăbărât pe filosoful Andrei Marga pentru că a rostit adevărul gol goluț: Bucovina de Nord a ajuns prin raptul istoric de la 23 august 1939 în componența Ucrainei.

Liota posedaților de post-adevăr și-a scos invectivele din dotare pentru a-l asasina mediatic. Care e vina singurului rector care a dus o universitate din România în Top Shanghai? N-a fost corect politic. Asta-i hiba.  

Eliberat de constrângeri, fără pretenții la demnități, singurului filosof român recunoscut de marile universități germane i se „drapelează” de inorogii cauzelor de salvare de sub flamurile “slavi.”

Adevărul, necontestat de istorici, e că la 23 august 1939, Pactul Ribbentrop-Molotov a smuls din trupul țării nu doar Bucovina de Nord, ci și Basarabia. Prin Tratatului de pace de la Paris, din 1947, Basarabia a fost dată URSS, iar Hotinul și Buceagul RSS Ucraina.

citește și: The Lancet nu exclude “scăparea” din laborator a coronavirusului

Actul a constituit un act de trădare al Europei Răsăritene. A deschis calea ocupării teritoriilor româneşti de către Armata Sovietică. Astfel, Mareșalul Ion Antonescu s-a alăturat Germaniei pentru a elibera Basarabia-ocupată de regimul de teroare. Astăzi e făcut criminal de noii infanteriști ai ordinelor închinării forțate.  

În culmea paradoxului, influencerii euroatlantismului apără dreptul internațional al dictatului de la Moscova din 1939. Zic că Bucovina nu e a noastră, ar fi “în veacul vecilor” osândită la apartenență ucraineană.

Infleuencerii promovează dictatul totalitar

N-ai să auzi pe vreunul dintre corecții “Minunatei lumi noi” că apără drepturile românilor ostracizați din Bucovina de Nord! Pentru ei, subiectul e tabu. Cântă pe toate partiturile “slavi,” murind cu banderiștii (naziștii prietenoși ai lumii) de gât, fiind slujbași ai intereselor străine de neam și țară.

Internaționalismul bolșevic s-a reinterpretat în noua Ordine Mondială. Are adepți bine omeniți. Satane cu sutiene, gen.  

Adrian Cioroianu, istoricul cu priză la public, a tras primul glonț. Imediat, țucalarii au mitraliat victima. Pe unul dintre ei l-am avut, “sholder to sholder” – vorba americanului, într-un studio tv. În pauza de publicitate, l-am făcut din varză conopidă. A rezistat eroic acuzelor mele că are misiune de luptă. Că e înregimentat. A avut, chiar, tupeul să-mi propună o dispută în direct. Evident, în altă zi și la altă oră. L-am refuzat, bineînțeles, spunându-i că nu am adjectivele și invectivele sale, că eu nu execut oameni. Publicistica e o artă a moderației, nu un eșafod al execuțiilor publice. Asta n-am mai avut timp să-i mai spun dogmaticului influencer.

Desen de Ștefan Popa Popa’S

E plină noua vale a plângerii de clănțăii noului dogmatism euroatlantist. La nici un plici distanță, rețeaua s-a activat instant. Toți doctorii făcuți pe puncte rostesc papagalicește cuvintele otrăvite, băgate pe țeava Whatsapp-ului. Nu rareori, i-am suprins că citeau în direct de pe telefon. Ideea e că, uitându-mă la ei cu milă, îmi veneram libertatea. 

A spune adevărul a ajuns un act de curaj

Mulți am fost liberi după 1989, puțini am rămas, însă. Divizii de colegi s-au încolonat în diferite cauze. Unii sunt, azi, profesori universitari la marile universități americane, dar nu știu să rostească un sincron sau să scrie o frază predicativă. Norocul lor e că merg în viață serviți, fără a realiza condiția lor de târâtoare și de baștani ai regimentului.

Predicativa filosofului e inspirată din mentalul colectiv românesc. Andrei Marga a avut curajul să spună adevărul. Și iată că azi, adevărul devine incomod. Civilizația euroatlantică s-a vârât până-n gât în războiul din Ucraina. Influencerii nu mai prididesc să convingă lumea cât de absolut e adevărul lor.

Pentru că nu l-a putut contrazice din punct de vedere istoric, Adrian Cioroianu a scos maxima:”Vorbim de alianțe, nu de sfere de influență”. Mai pe șleau, profesorul a păcătuit spunând cu voce tare ce alții zic în șoapte.

Marga a construit nu numai reputația Universității Babeș-Bolyai, dar a și europenizat învățământul românesc, prin aplicarea recomandărilor “Procesului de la Bologna”. Fericiții posesori ai diplomelor cu recunoaștere europeană au uitat (la cerere sau la ordin?) cine e inițiatorul reformării școlii românești post-decembriste. În loc să tacă, gealații noii ideologii “a salvării planetei prin depășirea cotei admise de imbecili,” s-au aruncat, în haită, asupra domnului profesor.

Un domn este executat public și imbecilii dau like-uri

L-au executat la ordin! Fără să vrea, i-au sporit popularitatea și l-au readus în jocurile de putere.

Intransigentul Bogdan Tiberiu Iacob îi prorocește filosofului Marga chiar un viitor ala Joe Biden în teza, antiteză la neomarxism, “Suveraniștii pot exulta: Habemus Papam!” Adică, un candidat cu șansă la prezidențiale.

Mai are sens să cităm și pe Unchiul Volodea din hruba lui pentagonală? N-are sens. E și el brifat. “Marga e agent al rușilor.”

Ca unul care a scris prima oară în România că Ucraina este un stat inventat de sovietici, o republică păpușă a lui Vladimir Ilici Lenin, mă bucur că au preluat și alții ideea. Sunt onorat ca un profesor de talia lui Marga e făcut de pigmei și el “un putinist”.

Domnul profesor nu mai are ce pierde. N-are obediențele lor. Rețeaua nu i-a construit cariera. Latră câinii, caravana trece.

P.S. Rog prietenilor mei din Cluj să-i strângă mâna domnului profesor Marga!

Vocile lumii

Andrei Marga

Fost ministru al educației și ministru de externe

Andrei Marga a introdus sistemul Bologna în învățământul românesc

”Ucraina trebuie să cedeze teritorii: Ungariei Transcarpatia, Poloniei Galiția, României Bucovina și Rusiei Donbasul și Crimeea. Sunt teritoriile altor țări. Ne cramponăm, asta este! Va fi conflict. Ca să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă situația printr-o discuție și cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat Marga unui jurnalist ardelean, potrivit Alba24.ro.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Fără dialog pe legile Educației, de anul trecut

De peste două luni de zile, ministrul Educației, Ligia Deca, nu a mai purtat nicio discuție cu partenerii de dialog social, legată de proiectele...

Se va deschide un nou punct de trecere a frontierei de stat între România și Republica Moldova

Prin actul normativ se aprobă deschiderea unui nou punct internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova) și înființarea...
00:00:59

Un logodnic turc plânge după mireasa lui care nu va mai fi niciodată

Un logodnic turc plânge și suferă după mireasa lui care nu va mai fi niciodată, aceasta murind în cutremurul de luni din Turcia. Yunus Emre...
Ultima oră
Pe aceeași temă