20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăOp & EdExplozia noilor cazuri de Covid-19. Simple explicații

Explozia noilor cazuri de Covid-19. Simple explicații

Peste 300 de români au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19. Iohannis anunță de departe catastrofa. Fostul ministru al sănătății, mai de aproape, Nelu Tătaru, face exerciții publice de numărare a lor. Un lot de Auschwitz, ar spune cinicii. Neîncrezătorii în epidemie ar zice că și așa oamenii mai mor.

Avem aproape 15.000 de noi cazuri de infectări. Record absolut. Care ar fi cauzele? Încearcă raționalii să explice, dar nimeni nu mai ascultă. Iraționalii îl huiduie pe Raed Arafat, de parcă într-o pandemie se pot face concursuri de “hug”-uri, cum s-au organizat și pe la noi înainte de catastrofă. Cei din urmă sunt cei mai vocali.

Suntem cea mai puțin vaccinată țară din Europa. Asta pentru că premierul nu a știut să coordoneze campania de informare. Ba mai mult, a ironizat, pe bani publici, concetățeni de-ai noștri.

Diana Șoșoacă – un sărac epigon al lui Vadim Tudor

Diana Șoșoacă decretează în numele Congresului Poporului Român ieșirea din lagărul pandemiei și intrarea în noua eră a libertăților absolute. Nu e e de joacă. Acțiuni de tip Bălăceanca au mai fost în Parlamentul României. Pe vremea când eram reporter parlamentar, mă distram de minune cu năstrușnicele declarații ale Contelui Isopescu Zambrea, ale lui Brătianu – Cartof, ale lui Popa Tatu, venit în sutană și crucea pe piept, ale Bardului Național și ale directorului revistei de schinguit personalități prin acțiuni pamfletare: “România Mare.”

Numai că Diana Șoșoacă nu atinge nivelul cotei intelectuale a lui Corneliu Vadim Tudor și nici nu se poate compara cu Adrian Păunescu. Cele două personaje aveau ștaif, erau culți, știau “captatio benevolente.”

Sigur că și nivelul intelectual al românilor a mai scăzut în ultimii 30 de ani. Totuși, cine e vinovat? Peste 300 de români au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19.

Bătălia din societate. Agentul de marketing al multinaționalelor

Mai există minți umane care cred că îți cresc solzi dacă te vaccinezi. Trist e că prelați ai Bisericii Ortodoxe (mulți răpuși de nemilosul virus) insistă să predice că prin vaccin se inoculează cipuri pentru ca unii să fie luați prizonieri de Marele Nevăzut.

Oriunde în lume există o falie în populație. Unii care cred și alții care nu cred în puterea coronavirusului.

Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze. E dreptul fiecăruia să-și aleagă stilul de viață. Nu putem impune nimănui să gândească la fel ca noi. Numai că vacciniștii, printre care mă număr și eu, sunt agresați permanent de către o grupare extrem de violentă, iute și arțăgoasă. “Fă cum spune Popa, nu cum face Popa!” ne propăvăduiesc pricepuții la toate, din amvonul sectei lor antivacciniste.

Sigur că războiul dintre cele două tabere e tare bine plăcut marilor corporații. Se știe din brandingul american: “good, bad, to be in a first page. ” Faptul că se discută rău despre vaccinurile Pfizer, Astra Zeneca, Johnson & Johnson, Moderna le ridică extrem de sus acțiunile la bursele internaționale.

Aș putea spune că Diana Șoșoacă e agentă de marketing a uneia dintre companii. Nu glumesc. Publicitatea negativă e tot publicitate.

Peste 300 de români au murit. Nimeni nu e vinovat desen de Ștefan Popa Popa’S

Din înaltul for al Congresului Poporului, eminenta “știe de toate” a decretat de la prezidiu că Raed Arafat trebuie arestat.

Glumă, neglumă, dar există și o lume nebună, trebuie să recunoaștem.

De ce crește tensiunea grupului antivacciniștilor?

Exacerbarea curentului anti-vaccinist se datorează mai multor factori. În primul rând, din cauza prăbușirii cotei de încredere a guvernanților. Sub 10 % dintre români mai cred că România se îndreaptă spre o direcție corectă. În plus, Iohannis a reușit, în mai puțin de o lună de la declanșarea crizei politice, să distrugă orice credibilitate a unui vector de comunicare guvernamental. Peste 300 de români au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19, să ne reamintim.

citește și: PSD îl salvează pe Iohannis de acuza că vrea să dea lovitura de stat

Deși trimite mesaje apocaliptice din Slovenia, unde probabil mai trage un golf cu marile notabilități ale Europei, nu-l mai bagă nimeni în seamă.

Cifra morților e alarmantă. Sigur că acesteia se adaugă și cele ale deceselor de pe urma cancerului. Anul trecut, potrivit rapoartelor, au murit cei mai mulți români de această boală. Poate fi considerat regimul Iohannis din pandemie drept unul criminal? Poate, cel puțin din  perspectiva lipsei de griji pentru bolile incurabile. Nu a avut nicio preocupare sau îngrijorare că mor românii și de alte boli, decât de COVID-19.

UNTOLD, plajele pline, ca înainte de potop, voiajele…

Suntem pe vârful incidenței pandemiei și pentru că la UNTOLD s-au dus tineri fără mască, purtând la ei certificate false de vaccinare. Pe litoral, s-au înghesuit românii, cearceaf lângă cearceaf, într-o îmbulzeală de sfârșit de lume. În plus, când s-au întors din vacanțele petrecute de mulți dintre ei în străinătate, testările la graniță au fost aproape inexistente. Rar era cineva întrebat despre vreun test sau de QR codul de vaccin.

Nu că aș susține dictatura medicală, dar dacă știi că riști să te infectezi cu lepră, nu te duci într-o leprozerie. Nici nu te arunci într-o cofetărie care a produs mai multe cazuri de toxinfecții.

Din alt punct de vedere, mai există români care cred că e doar o simplă răceală. Doar când un apropiat ajunge în spital, atunci procedează ca agitatorul anti-vaccinist din Zalău, care cuvios s-a convertit la credința „vaccinistă”.

Vocile lumii

Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19

Valeriu Ghoerghiță – Foto Inquam

„Este puţin probabil ca în următoarele 10 – 14 zile să se schimbe trendul de evoluţie a numărului de cazuri. După două săptămâni încolo, posibil, într-adevăr, dacă vom fi mult mai implicaţi şi mai responsabili, să observăm o aplatizare”, a afirmat miercuri Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă săptămânală a CNCAV.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ce s-ar putea întâmpla cu averea lui Dan Petrescu

Încă vorbim despre incertitudine asupra destinației averii omului de afaceri Dan Petrescu, decedat anul trecut într-un accident de avion, alături de soție și copil. Despre...

Voucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane...

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, vizită în țara noastră – VIDEO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă