6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăOp & EdBilderberg deschide ”Arsenalul democrației”

Bilderberg deschide ”Arsenalul democrației”

Când Davosul nu este suficient de exclusivist, apare reuniunea de urgență a grupului Bilderberg. Dacă la Forumul Economic Mondial, cu prezența extinsă a 3000 de bogați ai planetei, se discută principiile cadru de condus lumea, la întâlnirea restrânsă a bilderbergilor, se execută planul pus la cale.

Globalizarea trece printr-o criză profundă.

Se schimbă lumea, în pocnetul turnicheților! La umbra agitației cu ”Slava Ucraina,” inițiații pun la cale deschiderea ”Arsenalului democrației.” Știm cine e spin-doctorul conceptului. În final, îl vom devoala.

Bilderberg deschide Arsenalul democrației

Nu întâmplător, la ultima reuniune a Bilderberg, Ucraina aproape că a lipsit din agenda discuțiilor.

La Washington, au fost adunați marii jucători de bursă și investitorii din lumea inteligenței artificiale. Ciudată a fost prezența secretarului general NATO, dar fără jucătorii pe piața armanentului. Pe semne că aceștia au fost îndestulați încă din iarnă.

Liderii europeni nu au fost invitați

De remarcat e că întâlnirea greilor, a celor care decid, fie din diferite guverne sau CEO-uri de consorții, nu s-a mai ținut de dinainte de pandemie.

Vă mai amintiți de previziunile lui Bill Gates că va veni o molimă? Și că trebuie să avem bani?

Șocant e că la întâlnirea secretă a ”executivilor” n-a participat niciun reprezentant al elitelor europene, semn că UE e scoasă din cărți. Dar au fost prezenți reprezentanții familiei Rotschild. ”Nu-mi pasă cine face legile unei țări, atât timp cât îi controlez banii,” avea să spună recent Meyer, unul din familie.  

Ținta: China

Regula clubului e ca nimeni să nu relateze deciziile înțelepților. Anul acesta, China a fost mai importantă. SUA au blocat schimburile economice în alte valute, în timp ce a injectat trilioane de dolari în piață, nerespectând nicio regulă a monetarismului mondial.

Ucraina e doar un pretext. Am spus-o de nenumărate ori. Asistăm la un război al lumilor pentru hegemonie. Bogații planetei n-au timp și nici chef de check&balance și de respectarea regulilor piețelor. Sunt prea grăbiți să instituie guvernul mondial, în care ei să fie acționari. ”Arsenalul democrației”?

desen de Ștefan Popa Popa’S

Marii jucători pe burse s-au întâlnit la ultima reuniune Bilderberg cu eșaloanele doi și trei din administrațiile politice ale lumii, pentru a scrie foile de parcurs.

De la reuniunea de la vârf din Washington, n-au lipsit CEO-ul Pfizer, acționarii Google și Microsoft. Potrivit surselor deschise, nu s-a discutat despre instrumentalizarea războiului din Ucraina, nici despre criza alimentară, pentru că acestea sunt mijloace, nu scopuri.

Marea temere e că Rusia și China au dezvoltat tehnologii mai avansate în domeniul inteligenței artificiale, iar democrațiile lumii nu țin pasul.

Aici a fost cheia reuniunii înțelepților.

„Democrațiile lumii nu au tehnologia necesară descurajării puterilor revizioniste”

”Cu doar trei decenii în urmă, Uniunea Sovietică a căzut, iar unii au proclamat „sfârșitul istoriei.” Fostele state sovietice păreau să fie pe calea liberalizării. Partidul Comunist Chinez va deveni, odată cu creșterea economică și globalizarea, un actor responsabil al ordinii mondiale. Lucrurile au luat-o într-o altă direcție decât am vrut noi. Astăzi, principalele democrații ale lumii nu au tehnologia de care au nevoie pentru a descuraja puterile revizioniste care, așa cum a demonstrat Rusia, sunt dispuse să lanseze războaie majore pentru a-și atinge obiectivele,” scrie War on rocks, o platformă de geopolitică americană. 

Industria de apărare a Americii, care odată a produs tehnologie science fiction, aproape că a încetat să mai inoveze, spun analiștii. China și Rusia și-au modernizat în mod ostentativ forțele armate, construind arme special concepute pentru a neutraliza pe cele ale Americii. Rezultatele sunt îngrijorătoare. Predicția momentului e că dacă astăzi ar avea loc un conflict SUA-China, țara cu jumătate de miliard de soldați ar câștiga.

Deschiderea bazelor militare chineze din estul Africii, mai apoi în Insulele Solomon, precum și începerea discuțiilor cu guvernul de la Manila, cu scopuri militare, îngrijorează nespus. China nu era până mai ieri o forță armată redutabilă.

Exercițiile militare comune ale Coreei de Sud și SUA au avut o ripostă imediată din partea Coreei de Nord. 9 rachete trase într-o oră.

China nu e departe.

”Arsenalul democrației” – în numele libertății

Reuniunea secretă a clubului Bilderberg a avut ca scop principal pornirea Arsenalului democrației, în numele libertății. Așa l-au definit unii, fără a explica sursa.

Sub deviza orwelliană: ”Războiul este pace. Libertatea e sclavie. Ignoranța e putere” se schimbă paradigma. În sensul că nimic nu va mai fi ca înainte.

De când e lumea, războiul este o imensă sursă de bani pentru industriași. Cine plătește? Vulgul, dătător de like-uri, dresat să ceară mai mult armament pentru Ucraina.

În spatele perdelei de fum, ridicată de războiul din Ucraina, se ascunde conflictul mocnit dintre China și SUA.

citește și: Autocrați vs democrați. Cine va prelua controlul globalizării?

Dacă între Rusia și Ucraina se duce un război convențional, între super puterile lumii, unul al inteligenței artificiale și al programelor spațiale.

Avansul tehnologic al puterii Siamului e fără precedent. Și asta a stârnit îngrijorarea bilderbergilor. Așa s-a dat descuiat, zilele trecute, Arsenalul democrației. ”Make love, not war,” vă mai amintiți?

Diavolul se-mbracă în straie lumești și vorbește în numele binelui comunității. În spate, pregătește cuțitele și pânza morții.

”Arsenalul democrației” sperie doar oamenii liberi. Imbecilii aplaudă mereu. Căci, vorba Anei Blandiana, sertarul cu aplauze e mereu întredeschis.

 

VOCILE LUMII

Franklin Roosevelt

fost președinte al SUA

Franklin Delano Roosevelt a fost cel de-al treizeșidoilea președinte al SUA

”Construim fabrici de arme, avioane și nave pentru viitorul război. Trebuie să fim marele arsenal al democrației,” spunea Franklin Roosevelt, într-un discurs radio, în 28 decembrie 1940, după invadarea Cehoslovaciei de către armata nazistă. Și a urmat marele război mondial….

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

 
Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă