4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăOp & EdAdministrația parastasului bine făcut

Administrația parastasului bine făcut

Klaus Iohannis și-a întrerupt vacanța “bine meritată,” după ce a dat foc țării. A alungat USR de la putere. L-a desemnat la ‘șto pe Cioloș.  Ieri, a declinat programul de ciclism pentru a face consultări cu “factorii responsabili,” în vederea impunerii unor noi restricții. 

Ne așteptam cu toții ca ieri să convoace CSAT pentru declararea Stării de Urgență. N-a făcut așa. Și-a adunat liota de politruci. Niciun medic de renume n-a fost văzut printre meseni. După două ore, a ieșit frecându-și verigheta, semn de maximă nervozitate. Se pare că #echipacastigatoare nu i-a livrat nicio soluție pentru diminuarea dezastrului pandemic. Le-a mai dat până vineri un respiro administrativ. Până atunci mai mor o mie de români. Atât s-a putut cu o administrație de particulari.

Vinovat de crime cu premeditare

”Campania de vaccinare a fost un succes,” a decretat Iohannis, în ziua de 23 iunie 2021. “Practic am oprit pandemia,” a completat atunci.

România lucrului “bine făcut” s-a prăbușit acum în trei crize concomitente: una pandemică (număr record de infectări noi pe zi, aproape de 20.000), criza energiei și criza politică.

De toate se face vinovat Klaus Iohannis, cel care a promis țării o administrație bine făcută.

citește și: PSD are la dispoziție planul Marki-Zay

În timp ce se consulta cu generalii armatei sale de ceară, The New York Times scotea date din raportul exploziv, realizat de unsprezece senatori brazilieni, prin care îl acuzau pe președintele lor Jair Bolsonaro de „crime împotriva umanității,” din cauza greșitei coordonări a luptei împotriva pandemiei pentru obținerea imunității de turmă. În Brazilia au murit 300.000 de COVID, în România, 41.000. Populația braziliană e de zece ori mai mare. Constituțiile celor două state, însă, sunt mult diferite. Președintele român are mai puține puteri.

Werner n-are timp de compasiune. E nervos că și-a întrerupt vacanța

Revenind la temă, ce consultări au fost ieri? Despre parastasul bine făcut? Păi, românii sunt doctori în parastase. Mulți s-ar fi așteptat ca președintele să trimită măcar o coroană la una dintre sutele de victime ale pandemiei sau să se roage pentru sufletele celor adormiți. Nu știm dacă a săvârșit o astfel de milostenie.  

Însăși publicația germană, Deutsche Welle, se întreba “Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?”, sub semnătura Sabinei Fati, într-un comentariu apărut înaintea raportului senatorilor brazilieni.

BOC a cerut libertate pentru UNTOLD. Petrecăreții au “spreduit” covizii

Sigur că nimeni nu vrea ca președintele nostru să fie penal. De asta se va ocupa prin noul ministru al justiției, pe care el îl va nominaliza, astfel încât propunerile de șefi de la DIICOT și DNA să fie făcute de el, pentru a-și asigura libertatea, de după finalizarea mandatului.
A aruncat țara în foc, pentru a-și struni pornirile de politruc. N-a putut suporta ca Stelian Ion să propună șefi la instituțiile de forță.

De la celebra declarație că “România a învins pandemia,” românii l-au ascultat pe președintele lor și nu s-au mai vaccinat. Ba mai mult, au luat cu asalt UNTOLD și s-au pupat în văzul lumii, fără frică de COVID.

Citește și: Guvernul de la popotă

N-a ascultat profesioniștii. A fost preocupat de semănarea zâzaniei printre partide

Epidemiologii de prestigiu ai României s-au chinuit să avertizeze autoritățile că vine Valul 4. Prin august, unul dintre ei profețea: la sfârșitul lunii octombrie vom avea 20.000 de cazuri noi pe zi. Tăcere. Mormânt și joacă prezidențială pe terenurile de golf.

Tartorele lucrului bine făcut s-a preocupat în vară de dosarele Elveției, s-a prăjit la soare, s-a plimbat cu nevasta. N-a avut grija zilei de mâine. Iată că ceasul morții colective a sosit.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

La București, s-a instalat în aplauzele media aservită sistemului reprezentantul OMS, în calitate de guvernator al pandemiei. O duduie de la instituția mondială și-a anunțat șederea pentru două luni de zile. Ne-a promis public că va aduce pliante, really, în limba română pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. Nu știm dacă la consultările de ieri bine făcute, responsabilul OMS a stat în capul mesei. Doar am aflat, pe surse, că specialiștii internaționali sunt îngrijorați de apariția unei noi tulpini, numite tulpina română.

Citeșțe și: Guvernul german a scos impozitul pe energie și dă bani pentru izolarea caselor

Vara, care nu e ca iarna, a fost o pauză bine meritată pentru restricții. Ieri, președintele a dispus, căci el dispune, mărirea restricțiilor. A grăit prin vocea Ralucăi Turcan că întreaga presă neaservită să fie pusă cu botul pe labe, pe motiv că dă șoșocilor spațiu de antenă. A anunțat că noile restricții vin de luni și la mulți ani, dați de Domnul.

Agentul demolator Șoșoacă

Am urmărit și eu clipul scandalos al desantului Dianei Șoșoacă la morga Spitalului Marius Nasta. Horror, le-am spus prietenilor. Mai mult, a ciufulit-o pe Beatrice Mahler, directoarea calmă a instituției, deloc agreată de ministerul sănătății.

Klaus Iohannis toată vara a făcut ce-a știut mai bine. Politrucie cazonă. Nu știe sărmanul să facă politică dantelată. Nu folosește mănușile, decât atunci când pozează în servitor, ca să mai facă un lifting de imagine. Toată vara și-a strunit generalii să ridice țara liberală împotriva lui Ludovic Orban. Aflăm acum de la un UM de presă, că l-a făcut pe Cîțu mincinos. Really? Pe bune? În lipsă de acțiuni concrete, de imunostimulatoare în masă, Iohannis oferă lațul și recomandări pentru parastasele, care musai trebuie să fie bine făcute.Klaus Iohannis e nervos. Și-a întrerupt vacanța.

I-a mulțumit lui Viktor Orban pentru ajutorul dat românilor, deschizând spitalele maghiare și pentru bolnavii noștri de COVID, uitând că acum șase luni l-a făcut indirect nefrecventabil, atunci când a lansat propria viziune despre viitorul UE, în replică la “Europa patriilor” a Grupului de la Vișegrad.

Bunul creștin ar zice: “Dumnezeu să-l ierte, că tare nu știe ce face!”

V0CILE LUMII

Sabina Fati

Deutsche Welle

Sabina Fati – fost jurnalist la “România liberă”

“Ar putea fi, oare, judecați pentru ucidere din culpă primul-ministru, ministrul învățământului și ceilalți decidenți, pentru că au negat pericolul și au evitat să ia măsurile cerute de specialiști? Se plătește reaua credință, atunci când atâția oameni mor? Dacă un șofer omoară din neatenție un pieton ajunge la închisoare. Dar dacă premierul, guvernul, președintele nu vor să ia decizii care să evite două mii de morți pe săptămână ar trebui pedepsiți?”, a scris Sabina Fati în publicația online Deutsche Welle.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă