-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăMusicFanii lui Status Quo sunt în doliu. Ce membru al trupei a...

Fanii lui Status Quo sunt în doliu. Ce membru al trupei a murit

Fondatorul și basistul trupei Status Quo, Alan Lancaster, a murit la vârsta de 72 de ani, a transmis managerul formației, citat de BBC.

Printre hiturile internaționale ale lui Lancaster cu grupul în anii ’60 și ’70 sunt și „Rockin’ All Over The World” și „Whatever You Want”.

Francis Rossi, vocalisul formației, a declarat: „Alan a fost o parte integrantă a sunetului și a succesului enorm al trupei Status Quo în anii ’60 și ’70.”

Povestea lui Rossi și Lancaster începe atunci când au decis să cânte împreună în anii ’60 sub mai multe nume, înainte de a se hotărî pentru Status Quo.

În decursul carierei, grupul a ajuns să aibă patru albume pe primul loc în Marea Britanie, potrivit Official Charts Company.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă