23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăMusicConcert extraordinar „Ave Maria” al Corului Madrigal și al lui Marius Manole...

Concert extraordinar „Ave Maria” al Corului Madrigal și al lui Marius Manole la Opera Națională

 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Opera Națională București invită publicul meloman la Concertul Extraordinar „Ave Maria”.

Evenimentul se va desfășura în cadrul programului Promenada Operei și îi va avea ca invitați pe actorul Marius Manole și copii din ansamblurile instrumentale și corale ale Programului Național Cantus Mundi: trupa de percuție Young Beats – fondată și coordonată de muzicianul Zoli Toth și Cor cu Dor – fondat și coordonat de Teodora Jaworski.

Spectacolul cuprinde un repertoriu dedicat imaginii Fecioarei Maria în muzica universală, îmbogățit cu o selecție emoționantă de Psalmi, redată magistral de Marius Manole. Spectacolul va fi întregit de o scenografie ce conține proiecții și un design de iluminat arhitectural.

Programul Concertului Extraordinar „Ave Maria” cuprinde lucrări selectate de dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Anna Ungureanu, din creația autohtonă și internațională, de facturi și stiluri diferite și aduce sonorități de inspirație sacră, de la compoziții ale filonului bizantin ortodox, până la motete ale Renașterii sau partituri complexe din istoria muzicii universale și contemporane.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU