17.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeMusicCine este WRS, artistul care reprezintă România la Eurovision

Cine este WRS, artistul care reprezintă România la Eurovision

Artistul care reprezintă România la Eurovision, în anul 2022, este WRS.

Tânărul de 28 de ani se afirmase inițial ca dansator. A început dansul profesionist încă de la 12 ani. În această calitate, el a lucrat alături de câteva interprete foarte cunoscute, printre care Antonia, Corina și Ruby. WRS a mărturisit, în plus, că unul dintre modelele care îi inspiră activitatea este Inna.

Numele real al lui WRS este Andrei Ursu. Tânărul a câștigat finala națională Eurovision din România cu piesa intitulată “Llámame”.

„Mulțumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare și juriului pentru că s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine, este cireașa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă. Mulțumesc echipei TVR pentru profesionalism, familei mele Global Records și prietenilor care au fost, astăzi, alături de mine”, a declarat WRS, citat de TVR.

Cine l-a ales pe WRS să reprezinte România la Eurovision

La selecția națională, juriul a fost format din Alexandra Ungureanu, Randi, Ozana Barabancea, Cristian Faur și Adrian Romcescu. În plus, s-a organizat și o sesiune de televot din partea publicului (al șaselea jurat), la care WRS a primit 3497 de voturi.

La selecția națională, pe locul al doilea s-a clasat Kyrie Mendél cu piesa „Hurricane”. Pe locul al treilea a fost Dora Gaitanovici cu „Ana”.

Finala Eurovision Song Contest 2022, unde va merge WRS, este programată la mijlocul lunii mai la Torino (Italia).

YouTube video

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ATENȚIE la ce mâncăm! Gândaci, ulei refolosit, mizerie și rugină la o covrigărie și un magazin alimentar din Mehedinți

În aceste condiții erau pregătite produsele care erau mai apoi puse la vânzare într-o patiserie din Strehaia. Gândacii mișunau peste tot, inclusiv în...

Adevărul nu mai are adepți

Subconștientul omului este stimulat de instincte. Marii prădători ai spiritului colectiv al umanității știu că visceralul trebuie alimentat cu pastișe ale adevărului. În sinea sa,...

Horoscopul zilei de 29 septembrie – Luna influențează dramatic mai multe zodii

BerbecAstăzi, dragi Berbeci, veți simți o creștere a energiei și a încrederii în voi. Este o zi bună pentru a începe proiecte noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies