8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăMediuVremea se va încălzi în România. Se așteaptă 23 de grade

Vremea se va încălzi în România. Se așteaptă 23 de grade

Vremea se va încălzi în România pe parcursul săptămânii viitoare, anunță, duminică, meteorologii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile vor urca până la 23 de grade Celsius.

În ultimele zile, temperaturile au fost sub media lunii octombrie. În multe județe a plouat continuu iar în unele zone din România a nins. Pe Transfăgărășan a fost chiar zăpadă abundentă. Potrivit legii, pe drumuri cu zăpadă mașinele trebuie să aibă obligatoriu anvelope de iarnă, indiferent de momentul în care a căzut zăpada. În caz contrar, șoferii acestor automobile pot fi sancționați de polițiști.

Folosirea, eventual, pe zăpadă, a lanțurilor antiderapante nu exclude obligația de a avea anvelope de iarnă pe cele patru roți. Spre deosebire de lanțuri, care se pun doar pe roțile motoare, anvelopepe de iarnă se pun obligatoriu pe toate roțile.

Potrivit unui anunț al RAR, se pot folosi legal pe zăpadă și anvelope all season, cu condiția să poarte marcajul specific de iarnă, M+S.

Vremea se va încălzi în România

La temperaturi de 23 de grade, evident că sunt recomandate anvelope de vară, nu de iarnă. Dar este permis legal ca anvelopele de iarnă să fie purtate și pe vreme mai caldă. Singura problemă este că, la temperaturi peste 7 grade Celsius, anvelopele de iarnă se uzează rapid.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...

Cele mai importante beneficii ale șemineelor electrice

Unul dintre cele mai bune elemente pe care le puteți avea în casa sau în biroul dvs. este un șemineu, care poate îmbunătăți stilul...
Ultima oră
Pe aceeași temă