3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăMediuVideo. Dezastru ecologic pe coasta Californiei, provocat de o scurgere de petrol...

Video. Dezastru ecologic pe coasta Californiei, provocat de o scurgere de petrol de proporții istorice

Aproximativ 3000 de barili de petrol au ajuns în apele din Oceanul Pacific, provocând un adevărat dezastru ecologic. Plaja din Huntington, California, a fost închisă după ce sute de pești și de păsări moarte, acoperite cu petrol au ajuns la mal. Catastrofa s-a produs după ce o conductă aflată pe o platformă petrolieră s-a spart la aproximativ 6,5 kilometri în larg și a dus la o scurgere masivă de petrol. Autoritățile estimează că este una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria recentă a statului, potrivit Associated Press.

Conform informațiilor, petrol s-au răspândit pe o zonă care acoperă 33 de kilometri pătrați, în largul coastei californiene. Platforma petrolieră responsabilă este operată de Beta Offshore, o filială din California a Amplify Energy Corporation (AMPY.N) din Houston. Amplify Energy Corp, care deține trei platforme off-shore. Reprezentanții săi au anunțat că au oprit operațiunile și și-au închis conducta spartă sâmbătă. CEO-ul Martyn Willsher a declarat că acea conductă a fost închisă şi petrolul rămas a fost aspirat. El a spus că scafandrii încearcă să stabilească unde şi de ce a avut loc deversarea.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a anunțat pe Twitter că a trimis anchetatori pentru a aduna informații și a stabili sursa deversării de petrol.

Acum, autoritățile încearcă să oprească extinderea deversării. Principala îngrijorare este legată de afectarea faunei din zonă.

Katrina Foley, supraveghetorul comitatului, a declarant pentru CBS News că au fost găsite animale moarte de-a lungul țărmului, fiind înregistrate pagube semnificative.

Reprezentanții pazei de coastă au declarat că au salvat o rață acoperită cu petrol și că sunt multe astfel de situații raportate.

Oficialii din zonă îi cer președintelui Joe Biden să declare incidentul ca fiind  dezastru major, ceea ce ar permite alocarea de fonduri care să ajute la operațiunile de curățare.

În 2010, aproape 300.000 de tone de petrol au fost deversate în Golful Mexic, ceea ce a dus la moartea a mii de specii și la afectarea pe termen lung a vieții marine, inclusiv boli, înmulțire redusă și probleme de dezvoltare.

Cele mai citite

Vremea se strică! Atenționare valabilă pentru toată țara

Vremea se strică! ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mare parte din țară de duminică...

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...

Un parapantist a căzut de la 40 de metri în Poiana Brașov – VIDEO

Un parapantist a căzut de la 40 de metri după ce a rămas agățat de cablurile telecabinei mici din Poiana Brașov. O echipă Salvamont...
Ultima oră
Pe aceeași temă