27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeMediuCriza climaticăUn videoclip arată devastarea înainte și după trecerea ciclonului Mocha din Myanmar

Un videoclip arată devastarea înainte și după trecerea ciclonului Mocha din Myanmar

Un videoclip arată devastarea înainte și după trecerea ciclonului Mocha din Myanmar, imaginile fiind de-a dreptul apocaliptice.

Un videoclip postat pe Facebook arată imagini înainte și după, de pe un drum principal de coastă din Sittwe, Myanmar, o furtună devastatoare duminică (14 mai).

Filmarea începe cu un tânăr pe un skateboard, pe autostrada spre Ponnagyum, filmată în aprilie anul acesta.

Apoi arată același drum în Sittwe, capitala statului Rakhine, marți (16 mai) cu asfaltul spart și presărat cu copaci căzuți.

Locația videoclipului a fost verificată de plaja, clădirea și turnul care se potriveau cu imaginile de fișier și prin satelit ale zonei.

Se estimează că sute de oameni au fost uciși de ciclonul Mocha, care a dărâmat case, turnuri de comunicații și poduri, cu vânturi de până la 130 mph (210 km/h) și a declanșat o serie de valuri de furtună care au inundat Sittwe.

VIDEO: Ciclonul Mocha inundă un oraș portuar din Myanmar

Valurile de furtună provocate de un ciclon puternic care se deplasează în interiorul Golfului Bengal au inundat duminică orașul portuar Sittwe din Myanmar, cu vânturi de până la 210 km/h care au smuls acoperișuri de tablă și au doborât un turn de comunicații.

Valurile de furtună provocate de un ciclon puternic au inundat duminică, 14 mai, orașul portuar Sittwe din Myanmar.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost evacuate în această țară și în Bangladesh.

Autoritățile și agențiile umanitare se străduiesc să evite numărul mare de victime care s-ar putea crea în urma uneia dintre cele mai puternice furtuni care a lovit regiunea în ultimii ani.

Haosul s-a instalat în Myanmar de când o juntă militară a preluat puterea în urmă cu doi ani.

În tot statul Rakhine și în nord-vestul țării, aproximativ 6 milioane de persoane aveau deja nevoie de asistență umanitară.

1,2 milioane de persoane au fost strămutate, potrivit biroului umanitar al ONU.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

Comisia Națională pentruControlul Activităților Nucleare a autorizat centrala nucleară NuScale, cu reactoare mici

CNCAN a aprobat Documentul Bază de Autorizare (DBA) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale-Nuclearelectrica cu reactoare modulare mici, cu o putere instalată brută de 462 MW...

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies