Pui de mistreț, pădure din România, FOTO: Facebook

Cum au supraviețuit doi pui de mistreț după o căzătură de la 50 de metri

O scroafă și doi pui de mistreț au căzut de la mare înălțime. Animalele au fost găsite la marginea unei șosele de o persoană care a anunțat autoritățile.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2021 - 10:21

 Polițiștii și jandarmii care au mers la fața locului au descoperit că numai puii au supraviețuit. Aceștia au fost duși la un ocol silvic.

Incidentul s-a produs duminică pe drumul care leagă Băile Herculane și Baia de Aramă. Cele trei animale au căzut de la mare înălțime, iar cadavrul scroafei a rămas în apropierea șoselei.

„În această după-amiază, Poliția Stațiunii Băile Herculane a fost sesizată de către un cetățean despre faptul că pe drumul ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă sunt 3 porci mistreți morți, după ce ar fi căzut de pe o stâncă. Patrula mixtă de poliție și jandarmerie care s-a deplasat de urgență la fața locului a găsit pe marginea DN 67D o scroafă moartă, iar la o distanță de aproximativ 2 km, doi purcei vii”, au anunțat reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Cele două animale au fost luate și predate în condiții de siguranță reprezentanților Ocolului Silvic Băile Herculane, care au ridicat și cadavrul mistrețului mort. Specialiștii au stabilit că animalele se aflau pe o stâncă în momentul în care aceasta s-a rupt.

Comentarii