Vinul Roșu previne obezitatea
Antioxidanții din vinul roșu împiedică formarea celulelor noi de grăsime. Având și un efect detoxifiant, această băutură scade riscul de obezitate și contribuie la pierderea în greutate.
Scade riscul bolilor mentale
Resveratrolul și alți antioxidanți din vinul roșu aduc beneficii majore pentru creier. Aceștia reglează procesele inflamatoare din corp și scad riscul de întărire a arterelor, fapt care contribuie la oxigenarea corespunzătoare a creierului.
Consumul unui pahar de vin roșu pe zi scade riscul de demență și de deteriorarea prematură a țesuturilor cerebrale.
Previne starea de depresie
Consumul a 2-3 pahare de vin roșu pe săptămână ajută la stimularea secreției de hormoni, precum endorfinele și serotonina. Ambele sunt asociate cu sănătatea și fericirea.
Antioxidanții din vinul roșu îmbunătățesc dispoziția, luptând împotriva stresului și a depresiei.
Învinge oboseala
Unul dintre cele mai importante beneficii ale vinului roșu este combaterea oboselii prin oferirea unei doze generoase de energie.
Chiar dacă pare surprinzător, nutrienții din vinul roșu îmbunătățesc activitatea celulelor, dar și performanțele fizice și mentale.
De asemenea, dacă nu sunteți consumator este bine de știut faptul că aceleași beneficii pot fi obținute și din alte surse, precum fructe, legume, cacao sau sucuri naturale.