Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vinul roșu și beneficiile consumului regulat

Vinul roșu aduce beneficii semnificative organismului, atunci când este consumat regulat. Prea mult alcool dăunează organismului, dar cercetătorii sugerează că 1-2 pahare de vin roșu pe zi pot ajută de fapt sănătatea corporală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 11:05

Vinul Roșu previne obezitatea

Antioxidanții din vinul roșu împiedică formarea celulelor noi de grăsime. Având și un efect detoxifiant, această băutură scade riscul de obezitate și contribuie la pierderea în greutate.

Scade riscul bolilor mentale

Resveratrolul și alți antioxidanți din vinul roșu aduc beneficii majore pentru creier. Aceștia reglează procesele inflamatoare din corp și scad riscul de întărire a arterelor, fapt care contribuie la oxigenarea corespunzătoare a creierului.

Consumul unui pahar de vin roșu pe zi scade riscul de demență și de deteriorarea prematură a țesuturilor cerebrale.

Previne starea de depresie

Consumul a 2-3 pahare de vin roșu pe săptămână ajută la stimularea secreției de hormoni, precum endorfinele și serotonina. Ambele sunt asociate cu sănătatea și fericirea.

Antioxidanții din vinul roșu îmbunătățesc dispoziția, luptând împotriva stresului și a depresiei.

Învinge oboseala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale vinului roșu este combaterea oboselii prin oferirea unei doze generoase de energie.

Chiar dacă pare surprinzător, nutrienții din vinul roșu îmbunătățesc activitatea celulelor, dar și performanțele fizice și mentale.

De asemenea, dacă nu sunteți consumator este bine de știut faptul că aceleași beneficii pot fi obținute și din alte surse, precum fructe, legume, cacao sau sucuri naturale. 

 

Comentarii