11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleVinul roșu și beneficiile consumului regulat

Vinul roșu și beneficiile consumului regulat

Vinul Roșu previne obezitatea

Antioxidanții din vinul roșu împiedică formarea celulelor noi de grăsime. Având și un efect detoxifiant, această băutură scade riscul de obezitate și contribuie la pierderea în greutate.

Scade riscul bolilor mentale

Resveratrolul și alți antioxidanți din vinul roșu aduc beneficii majore pentru creier. Aceștia reglează procesele inflamatoare din corp și scad riscul de întărire a arterelor, fapt care contribuie la oxigenarea corespunzătoare a creierului.

Consumul unui pahar de vin roșu pe zi scade riscul de demență și de deteriorarea prematură a țesuturilor cerebrale.

Previne starea de depresie

Consumul a 2-3 pahare de vin roșu pe săptămână ajută la stimularea secreției de hormoni, precum endorfinele și serotonina. Ambele sunt asociate cu sănătatea și fericirea.

Antioxidanții din vinul roșu îmbunătățesc dispoziția, luptând împotriva stresului și a depresiei.

Învinge oboseala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale vinului roșu este combaterea oboselii prin oferirea unei doze generoase de energie.

Chiar dacă pare surprinzător, nutrienții din vinul roșu îmbunătățesc activitatea celulelor, dar și performanțele fizice și mentale.

De asemenea, dacă nu sunteți consumator este bine de știut faptul că aceleași beneficii pot fi obținute și din alte surse, precum fructe, legume, cacao sau sucuri naturale. 

 

Cele mai citite

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...
Ultima oră
Pe aceeași temă