Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Unsane, un thriller filmat în întregime cu un iPhone

Regizorul american Steven Soderbergh s-a întors miercuri la Festivalul de film de la Berlin pentru premiera unui nou thriller psihologic despre o femeie care este internată fără voia ei într-un spital de boli psihice.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 21:23

Soderbergh a declarat că este interesat "ce se întâmplă cu oamenii când intră într-un sistem care este conceput să-i deposedeze de identitatea lor", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă susţine cu prilejul premierei filmului "Unsane".

Un regizor cu o reputaţie de inovator, Soderbergh a filmat toate cele 98 de minute ale thriller-ului "Unsane" cu un iPhone, ceea ce spune că l-a ajutat să controleze regia filmului.

"Lucrul pozitiv pentru mine este că pot îndrepta obiectivul în direcţia în care vreau în câteva secunde. Va fi dificil pentru mine să mă întorc la un mod de filmare mai convenţional", a spus el.

Actriţa de origine britanică Claire Foy joacă rolul unei femei prinsă în capcană într-o instituţie de boli mentale care nu mai ştie ce este real şi ce este imaginar, notează DPA.

"Unsane" reprezintă un alt pas către autoproclamata retragere a regizorului de 55 de ani.

"Acest film, mai mult decât altele, mi-a dat senzaţia unei întoarceri la genul de filmare pe care îl practicam când eram foarte tânăr", a spus regizorul.

Soderbergh a dobândit notorietate în 1989 când a câştigat premiul cel mare de la Cannes cu filmul său "Sex, Lies and Videotape", iar apoi a regizat producţii de succes precum "Confessions of a Dangerous Mind" şi "Magic Mike".

Filmul din 2000 despre traficul de droguri "Traffic" a câştigat patru premii ale Academiei.

Difuzarea peliculei "Unsane" marchează cea de-a şasea prezenţă a regizorului la Berlinală.

Totuşi, filmul este difuzat în afara competiţiei, ceea ce înseamnă că nu concurează pentru unul dintre mult râvnitele premii ale festivalului, notează DPA.

 

Comentarii

loading...