12 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăLifestyleVIDEO: Sky Bridge 721 - Cel mai lung pod suspendat din lume

VIDEO: Sky Bridge 721 – Cel mai lung pod suspendat din lume

Mersul pe un pod suspendat la mare înălțime, cu o vale imensă, nu este pentru cei slabi de inimă.

Dar, amatorii de senzații tari și iubitorii de infrastructură, vor fi cus siguranță prezenți în stațiunea de vacanță Dolní Morava din nord-estul Republicii Cehe, pentru a escalada cel mai lung pod suspendat din lume, scrie BBC.

Aflat în construcție de doi ani, podul lung de 721 de metri, denumit Sky Bridge 721, a fost deschis oficial la 13 mai. Pasarela promite priveliști spectaculoase ale munților Jeseníky, acoperiți de nori, și o experiență în general electrizantă, deși ușor terifiantă.

Bloggerița austriacă Victoria Fellner a vizitat Sky Bridge 721 la începutul acestei săptămâni, în cadrul unui eveniment de previzualizare, împărtășind fotografii pe contul său de Instagram.
Fellner a declarat pentru CNN Travel că primul pas pe pod i-a provocat o „senzație de greață”. Dar, această teamă inițială a dispărut pe măsură ce a admirat peisajul din jur.

„Mi-a fost teamă că podul suspendat se va balansa foarte mult, dar nu a fost atât de rău”, a spus Fellner. „Priveliștea este cu adevărat impresionantă și poți vedea chiar și pădurea de dedesubt! Din fericire, nu mi-e frică de înălțime”.

Sky Bridge 721, suspendat prin cabluri, atârnă la 95 de metri deasupra fundului văii și se întinde între 1.110 și 1.116 metri deasupra nivelului mării. Podul poate fi accesat cu telecabina. La ieșirea de pe pasarelă pe partea cealaltă, vizitatorii se pot îndrepta de-a lungul unei poteci forestiere pavate, mărginită de panouri care detaliază istoria Cehiei. Există, de asemenea, un joc telefonic de realitate virtuală corespunzător.

Sky Bridge, cu o lățime de 1,2 metri, este deschis copiilor de toate vârstele și înălțimile, dar nu este potrivit pentru persoanele cu cărucioare sau scaune cu rotile.

În prezent, călătorii trebuie să rezerve din timp biletele pentru Sky Bridge 721 pe site-ul Dolní Morava, iar prețurile pentru adulți încep de la 350 de coroane cehe (aproximativ 14,60 dolari).

Dolní Morava, situat la granița Cehiei cu Polonia, este un loc de vacanță care găzduiește, de asemenea, pârtii de schi, un roller coaster alpin care se presupune a fi al doilea cel mai lung din Europa, un restaurant în vârful muntelui și o atracție numită Sky Walk – o structură curbă cu o pasarelă din lemn și un tobogan situat la 1.116 metri deasupra nivelului mării.

Podul Sky Bridge din Republica Cehă este cu 154 de metri mai lung decât actuala pasarelă suspendată deținătoare a recordului mondial Guinness World Records, podul Baglung Parbat Footbridge din provincia Gandaki, Nepal. Sky Bridge 721 se află la aproximativ 2,5 ore de mers cu mașina din capitala cehă, Praga.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii plătesc cel mai scump curent electric din Europa

Eurostat-ul a dat decisiva: Românii plătesc pentru gospodăriile lor cel mai scump curent electric din Europa, raportat la puterea de cumpărare, adică după metodologia...

Un tren blindat al rușilor a fost aruncat în aer de ucraineni, în Melitopol

O explozie puternică a fost auzită miercuri, 18 mai, de locuitorii din Melitopol. Potrivit mai multor informații de pe rețelele de socializare, luptătorii ucraineni...

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...
Ultima oră
Pe aceeași temă