Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un bărbat călătoreşte 224 km pe zi pentru a economisi chiria din San Francisco

Un bărbat din nordul statului american California face naveta circa patru ore pe zi, timp în care parcurge 224 de kilometri până la locul de muncă şi înapoi, pentru a economisi banii pe care i-ar plăti pe chirie în San Francisco, se arată într-un reportaj prezentat luni de CNBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2018 - 10:18

Danny Finlay, în vârstă de 30 de ani, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 4:30 şi porneşte într-o călătorie de două ore până la compania de relaţii publice SutherlandGold din San Francisco unde ocupă poziţia de manager. În general, el pleacă de la locul de muncă la ora 16:00 şi ajunge acasă în jurul orei 18:00.

Finlay este unul dintre navetiştii din Bay Area care nu îşi pot permite chiriile uriaşe din San Francisco, unde costul vieţii este cu peste 62% mai mare decât media la nivel naţional din Statele Unite, se arată în materialul CNBC, citat de agenţia Xinhua.

Chiria medie din San Francisco este de 4.500 de dolari, un preţ de aproape trei ori mai mare în comparaţie cu cel din alte localităţi din SUA, conform datelor Council for Community and Economic Research.

Preţurile foarte mari la locuinţe au făcut ca mulţi oameni să nu îşi poată permite un apartament în San Francisco, oraş cu numeroase oportunităţi de angajare însă care nu poate deveni casa unor persoane precum Finlay.

Bărbatul din California petrece anual circa 1.000 de ore pe drum între casă şi locul de muncă, echivalentul a 43 de zile.

Preţul mediu la locuinţele din San Francisco depăşeşte un milion de dolari, motiv pentru care Finlay a fost nevoit să se stabilească în localitatea rurală Dixon, aflată la circa 100 de kilometri nord-est de San Francisco.

Potrivit unui raport emis în luna aprilie de compania americană de investiţii Unison, zona metropolitană San Francisco este "cea mai puţin accesibilă din ţară, fiind nevoie de un salariu anual de 231.216 de dolari pentru a cumpăra o locuinţă medie". De asemenea, o persoană care doreşte să cumpere o casă situată chiar în oraş trebuie să aibă un salariu mediu de 349.650 de dolari pe an, se menţionează în raport.

Comentarii

loading...