12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn bărbat călătoreşte 224 km pe zi pentru a economisi chiria din...

Un bărbat călătoreşte 224 km pe zi pentru a economisi chiria din San Francisco

Danny Finlay, în vârstă de 30 de ani, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 4:30 şi porneşte într-o călătorie de două ore până la compania de relaţii publice SutherlandGold din San Francisco unde ocupă poziţia de manager. În general, el pleacă de la locul de muncă la ora 16:00 şi ajunge acasă în jurul orei 18:00.

Finlay este unul dintre navetiştii din Bay Area care nu îşi pot permite chiriile uriaşe din San Francisco, unde costul vieţii este cu peste 62% mai mare decât media la nivel naţional din Statele Unite, se arată în materialul CNBC, citat de agenţia Xinhua.

Chiria medie din San Francisco este de 4.500 de dolari, un preţ de aproape trei ori mai mare în comparaţie cu cel din alte localităţi din SUA, conform datelor Council for Community and Economic Research.

Preţurile foarte mari la locuinţe au făcut ca mulţi oameni să nu îşi poată permite un apartament în San Francisco, oraş cu numeroase oportunităţi de angajare însă care nu poate deveni casa unor persoane precum Finlay.

Bărbatul din California petrece anual circa 1.000 de ore pe drum între casă şi locul de muncă, echivalentul a 43 de zile.

Preţul mediu la locuinţele din San Francisco depăşeşte un milion de dolari, motiv pentru care Finlay a fost nevoit să se stabilească în localitatea rurală Dixon, aflată la circa 100 de kilometri nord-est de San Francisco.

Potrivit unui raport emis în luna aprilie de compania americană de investiţii Unison, zona metropolitană San Francisco este “cea mai puţin accesibilă din ţară, fiind nevoie de un salariu anual de 231.216 de dolari pentru a cumpăra o locuinţă medie”. De asemenea, o persoană care doreşte să cumpere o casă situată chiar în oraş trebuie să aibă un salariu mediu de 349.650 de dolari pe an, se menţionează în raport.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă