14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleUltimele ore înaintea amicalui de lux România-Spania. Care sunt echipele probabile

Ultimele ore înaintea amicalui de lux România-Spania. Care sunt echipele probabile

Echipa Națională de fotbal susține duminică seară pe Cluj Arena de la ora 21.45 un examen cu public în amicalul de lux contra Spaniei o echipă care nu concepe decât victoria. 

România și Spania se vor întâlni din nou, la aproape 10 ani distanță de la victoria obținută de ”tricolori” la Cadiz, 1-0. Multe lucruri s-au schimbat însă de atunci.

Echipa noastră s-a mai calificat doar la Campionatul Europeanul din 2008, în timp ce ibericii au câștigat două trofee continentale și o Cupă Mondială.

În prezent, Spania e în revenire de formă după un Mondial dezastruos. S-a calificat anul acesta la Euro, după ce a câștigat o grupă cu Ucraina și Slovacia, singurele puncte pierdute fiind în înfrângerea suferită în fața slovacilor.

România, probleme în ofensivă

Numai trei goluri au primit ibericii în preliminarii, cu unul mai mult decât defensiva Chiricheș – Grigore, una dintre cele mai bune la nivel continental. România nu a mai pierdut un meci din vara lui 2014, 1-2 cu Algeria, însă are o problemă la capitolul ofensivă. În campania de calificare a înscris 11 goluri în 10 meciuri, 4 dintre ele în ”dubla” cu Feroe.

Confruntarea de miercuri, 1-0 cu Lituania, a arătat din nou probleme la nivelul atacului. Asta și în condițiile în care Stancu, Andone, Rusescu și Keșeru au marcat constant în acest an la echipele de club.

Adversara noastră a arătat destul de modest cu Italia, 1-1, golul egalizator venind după o gafă a lui Buffon. E de așteptat ca Anghel Iordănescu să mizeze din nou pe o defensivă puternică și, ținând cont și de echipa de rezerve pe care o va alinia Spania, e de așteptat ca naționala noastră să aibă o prestație peste așteptări.

În istoria partidelor directe dintre România și Spania s-au jucat 15 meciuri. Cinci dueluri s-au terminat cu victoria ibericilor, alte cinci cu succesul nostru, în timp ce ultimele cinci partide s-au terminat la egalitate.

Echipele

Echipa probabila a României: Ciprian Tătărușanu, fundași: Cristi Săpunaru, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore și Filip mijlocași defensivi Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii mijlocași ofensivi: Gabi Torje, Nicușor Stanciu și Bogdan Stancu iar în atac: Florin Andone.

Prima distribuție a Spaniei ar putea arăta astfel: Iker Casillas fundași: Mario Gaspar, Marc Bartra, Nacho și Joirdi Alba, la mijloc: Koke, Sergi Roberto, David Silva în atac: Petro, Paco Alcacer și Nolito.

Prima meci al naționalei pe Cluj Arena

Clujul este al treilea oraș din afara Capitalei în care România joacă după Ploiești ( România-Feroe 1-0) și Giurgiu (România-Lituania 1-0). Aceasta este prima partidă a naționalei care se desfășoară pe Cluj Arena.

Condițiile de securitate înaintea acestei partide sunt extrem de dure în urma atrocităților petrecute la Bruxelles. Toți spectatorii au fost informați să vină la stadion cu cel puțin două ore înaintea jocului.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă