0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyleTuriștii români descoperă America Latină

Turiștii români descoperă America Latină

Turiștii români descoperă America Latină, care este acum cea mai căutată zonă geografică, după cea europeană.

America Latină este regiunea formată din America de Sud și America Centrală. Ea este vizată de „turiștii români cu venituri de la medie în sus, amatori de turism premium”, anunță consultantul în turism Traian Bădulescu.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat marți, topul țărilor din America Latină este condus de Mexic. Următoarele destinații solicitate sunt Ecuador – Galapagos, Peru, Argentina, Brazilia, Chile – Insula Paștelui, Bolivia, Panama, Costa Rica și Columbia.

Turiștii români descoperă America Latină

DAL Travel, unul dintre cunoscuții touroperatori cu produse turistice premium și de circuit, a realizat un studiu privind preferințele turiștilor.

60 la sută dintre turiști aleg circuitele care combină mai multe țări din America Latină. Restul de 40 la sută aleg circuitele care vizează o singură țară. Pentru cea de-a doua categorie, cele mai solicitate țări au fost Mexic, Peru, Costa Rica, Columbia și, până în urmă cu doi ani, Brazilia. Scăderea turiștilor spre Brazilia a fost una dintre urmările restricțiilor pandemice.

Momentul optim pentru a vizita America Latină depinde de destinația dorită. Pentru America de Sud, anotimpurile corespund emisferei sudice. Aceasta înseamnă că vara se desfășoară din decembrie până în martie, toamna din aprilie până în iunie, iarna din iulie până în septembrie iar primăvara din septembrie până în decembrie. Dar cum vremea s-a schimbat în întreaga lume, unele țări pot fi vizitate și în alte perioade.

Unele destinații sunt mai aproape de ecuator și, din acest motiv, sunt căutate pe tot parcursul anului. Asemenea destinații sunt Ecuador și Peru. În Peru, cel mai cunoscut obiectiv turistic este Machu Picchu.

Prețurile pentru turiști sunt în funcție de destinație. De exemplu, un circuit Argentina – Uruguay – Brazilia pornește de la 1690 de euro plus taxe. În Mexic, marele circuit costă 1840 de euro + taxe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă