Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turiștii caută în România hoteluri cu piscină, saună și masaj

Românii care își fac planuri de concediu chiar în țara noastră iau în calcul un buget de vacanță, pentru anul 2019, care începe de la 500 de lei de persoană, dar doresc o serie de facilități care, în statele cu un turism dezvoltat, reprezintă condiții minime.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

20.03.2019 - 15:56

Deși românii își programează, de regulă, concediile în lunile de vară, primavara ar fi sezonul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Deși noțiunea de city–break este asociată de obicei cu ideea de plecare în străinătate, aproximativ 77 la sută din respondenți au anunțat că și-au planificat o excursie de weekend in România, în perioada lunilor martie – aprilie 2019.

Pentru o asemenea „evadare”, bugetul minim, de persoană, ar fi de circa 500 lei, această sumă incluzând cazarea, transportul și mesele.

Printre destinațiile urmărite de turiști se numără Maramureșul (38,1 la sută), Valea Prahovei (27,8%), Transilvania (26,3%), urmate îndeaproape de Bucovina, Sighișoara, Valea Oltului și Delta Dunării.

Suma minimă de 500 de lei de persoană, pe care turiștii români se declară dispuși s-o cheltuiască pe parcursul a două sau trei zile de vacanță, pare modică, dar în schimbul acesteia clienții au așteptări mari. Indiferent că aleg să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, românii ar dori ca unitatea de cazare aleasă să dețină piscină interioară și restaurant  propriu. Alte facilități socotite indispensabile unei mini-vacanțe de calitate sunt cele care oferă posibilități de relaxare – saună, spa, masaj, chiar în incinta hotelului sau a pensiunii.

 

Mini–vacanțe de maxim trei zile

Peste 70 la sută din turiștii care vor să se relaxeze în România aleg să petreacă între una și trei zile de vacanță. Următoarea serie de preferințe (9,5 la sută din respondenți) se referă la o ședere mai lungă, de patru până la șase zile.

Întrebați cât sunt dispuși să cheltuiască pe o mini-vacanță în România, 59% din turiști au răspuns că suma minimă se încadrează între 500 și 1.000 de lei de persoană. Pentru 22,2% din români costul unei vacanțe este sub 500 de lei de persoană, iar pentru 16,5% din aceștia costul este între 1.100 și 1.500 de lei. Doar 3,5% din turiști susțin că vor cheltui peste 1.600 de lei de persoană.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.209 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.

 

Tot mai mulți turiști români în Germania

Chiar dacă românii se declară interesați, în acest moment, să-și petreacă vacanța în țara lor, datele statistice arată că, de-a lungul anului 2018, ei au ales destinații externe. Ast-
fel, operatorii germani de turism au anunțat că perioadele petrecute de români în sejururi în Germania înregistrează un nou record. Astfel, din luna ianuarie până în decembrie 2018, au fost raportate un total de 1.132.020 de înnoptări ale turiștilor veniți din România, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2 la sută față de anul anterior.

„România se află într-o tendință de creștere foarte puternică de câțiva ani. În 2017, România a depășit pentru prima oară cifra de 1 milion de înnoptări, iar în 2018 s-a înregistrat o creștere de peste 8% a turiștilor români. Datorită acestor rezultate, România se poziționează ca una dintre cele mai importante piețe sursă pentru Germania“, a anunțat Organizația Germană pentru Turism (DZT).

Pentru românii care au vizitat Germania în anul 2018, cele mai multe nopți de cazare s-au înregistrat în landul Bavaria (28,2 la sută), acesta fiind, de altfel, una dintre cele mai renumite regiuni turistice ale Germaniei. În această țară, alte destinații căutate de români au fost cele din landurile Baden-Württemberg (16,4 la sută din nopțile petrecute de români în Germania) și Renania de Nord – Westfalia (13 la sută).   

Comentarii

loading...