15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleTuriștii caută în România hoteluri cu piscină, saună și masaj

Turiștii caută în România hoteluri cu piscină, saună și masaj

Deși românii își programează, de regulă, concediile în lunile de vară, primavara ar fi sezonul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Deși noțiunea de city–break este asociată de obicei cu ideea de plecare în străinătate, aproximativ 77 la sută din respondenți au anunțat că și-au planificat o excursie de weekend in România, în perioada lunilor martie – aprilie 2019.

Pentru o asemenea „evadare”, bugetul minim, de persoană, ar fi de circa 500 lei, această sumă incluzând cazarea, transportul și mesele.

Printre destinațiile urmărite de turiști se numără Maramureșul (38,1 la sută), Valea Prahovei (27,8%), Transilvania (26,3%), urmate îndeaproape de Bucovina, Sighișoara, Valea Oltului și Delta Dunării.

Suma minimă de 500 de lei de persoană, pe care turiștii români se declară dispuși s-o cheltuiască pe parcursul a două sau trei zile de vacanță, pare modică, dar în schimbul acesteia clienții au așteptări mari. Indiferent că aleg să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, românii ar dori ca unitatea de cazare aleasă să dețină piscină interioară și restaurant  propriu. Alte facilități socotite indispensabile unei mini-vacanțe de calitate sunt cele care oferă posibilități de relaxare – saună, spa, masaj, chiar în incinta hotelului sau a pensiunii.

 

Mini–vacanțe de maxim trei zile

Peste 70 la sută din turiștii care vor să se relaxeze în România aleg să petreacă între una și trei zile de vacanță. Următoarea serie de preferințe (9,5 la sută din respondenți) se referă la o ședere mai lungă, de patru până la șase zile.

Întrebați cât sunt dispuși să cheltuiască pe o mini-vacanță în România, 59% din turiști au răspuns că suma minimă se încadrează între 500 și 1.000 de lei de persoană. Pentru 22,2% din români costul unei vacanțe este sub 500 de lei de persoană, iar pentru 16,5% din aceștia costul este între 1.100 și 1.500 de lei. Doar 3,5% din turiști susțin că vor cheltui peste 1.600 de lei de persoană.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.209 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.

 

Tot mai mulți turiști români în Germania

Chiar dacă românii se declară interesați, în acest moment, să-și petreacă vacanța în țara lor, datele statistice arată că, de-a lungul anului 2018, ei au ales destinații externe. Ast-
fel, operatorii germani de turism au anunțat că perioadele petrecute de români în sejururi în Germania înregistrează un nou record. Astfel, din luna ianuarie până în decembrie 2018, au fost raportate un total de 1.132.020 de înnoptări ale turiștilor veniți din România, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2 la sută față de anul anterior.

„România se află într-o tendință de creștere foarte puternică de câțiva ani. În 2017, România a depășit pentru prima oară cifra de 1 milion de înnoptări, iar în 2018 s-a înregistrat o creștere de peste 8% a turiștilor români. Datorită acestor rezultate, România se poziționează ca una dintre cele mai importante piețe sursă pentru Germania“, a anunțat Organizația Germană pentru Turism (DZT).

Pentru românii care au vizitat Germania în anul 2018, cele mai multe nopți de cazare s-au înregistrat în landul Bavaria (28,2 la sută), acesta fiind, de altfel, una dintre cele mai renumite regiuni turistice ale Germaniei. În această țară, alte destinații căutate de români au fost cele din landurile Baden-Württemberg (16,4 la sută din nopțile petrecute de români în Germania) și Renania de Nord – Westfalia (13 la sută).   

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă