Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tokyo, hotelul preşedinţilor americani, al suveranilor şi vedetelor, se va redeschide

Hotelul Okura din Tokyo, care şi-a închis porţile în urmă cu trei ani pentru lucrări, se va redeschide în septembrie 2019, reconstruit şi modernizat, a anunţat luni administratorul acestui prestigios edificiu, anunţă AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 13:36

Hotelul preşedinţilor americani (de la Richard Nixon la Brack Obama), al suveranilor şi celebrităţilor, şi locul în care s-a filmat unul dintre lungmetrajele seriei James Bond ("A doua şansă", 1967), precedentul Okura era considerat o capodoperă a anilor 1960, creat de arhitecţii Yoshiro Taniguchi şi Hideo Kosaka. Însă nu mai era la standardele hoteliere de lux din prezent. 

Noul Okura, în parte conceput de arhitectul Yoshio Taniguchi, fiul lui Yoshiro, va fi construit sub forma a două turnuri (de 75 de metri, respectiv 188 de metri) cu birouri la etajele inferioare şi cu 508 camere de lux, săli de banchete şi spaţii de conferinţe. 

Construcţia va reconstitui ambianţa care a existat la precedentul hotel, graţie prezenţei corpurilor de iluminat, meselor, fotoliilor, ceasurilor şi a altor obiecte care au contribuit în parte la notorietatea locului. 

Spaţiul va găzdui şi Muzeul de Artă Okura, care a fost iniţial creat în 1917 ca primul muzeu privat de artă din Japonia. 

Deschis în 1962, cu doi ani înainte de primele Jocuri Olimpice de la Tokyo, în perioada numită de "dezvoltare" şi inovaţie, Hotelul Okura va renaşte cu un an înainte de JO de la Tokyo din 2020. 

În Japonia, nu este ceva neobişnuit ca edificiile, inclusiv sanctuare sau temple, să fie demolate în întregime pentru a fi renovate cu ultimele tehnici de construcţie paraseismică. 

Comentarii

loading...