11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleFOTBAL. Tricolorii României au descoperit antrenamentul cu tehnologia

FOTBAL. Tricolorii României au descoperit antrenamentul cu tehnologia

Naționala României a intrat în epoca modernă şi este înconjurată de tehnologie menită să-l ajute pe selecționer. Astfel, Christoph Daum a putut afla că, la parametrii fizici captați după primul sfert de oră al antrenamentului, Steliano, Răzvan Marin și Alex Găman sunt cei mai puternici jucători.

Pe marginea terenului, oameni din staff-ul neamțului lucrează pentru a obține și a capta date care să-l ajute pe tehnician în evaluarea jucătorilor și în stabilirea formației pentru debutul cu Muntenegru.

Videoanaliștii Marcel Daum și Marius Francisc se învârt în timpul ședințelor de pregătire în jurul unei macarale în vârful căreia, la circa 30 de metri înălțime, se află o cameră video menită să surprindă întreg spațiul de antrenament.

Pe selecționer îl interesează, printre altele, să observe comportamentul tactic integrat al jucătorilor la exercițiile specifice, astfel încât să-i poată corecta pe fotbalişti în funcție de erorile surprinse pe imagini.

Andone, Grigore și  Bicfalvi în coada listei

De asemenea, doi operatori monitorizează printr-o aplicație parametrii fizici ai jucătorilor de-a lungul întregului antrenament. Sunt cifre legate de ritmul cardiac, de distanța parcursă, viteză, numărul de sprinturi, zonele de teren acoperite cu predilecție, caloriile consumate, toate oferindu-i selecționerului un tablou complet asupra profilului fotbalistului.

De fapt, este vorba despre o aplicație care combină un modul GPS și o tehnologie de monitorizare emoțională și cardiacă, prin care se oferă în timp real coordonatele de pe durata antrenamentului.

Fotoreporterul Gazetei Sporturilor, a surprins la ședința de pregătire de ieri un cadru foto cu datele jucătorilor în minutul 15 al antrenamentului, după încălzire și primele secvențe de lucru cu mingea. La momentul respectiv, cei mai buni parametri de implicare îi aveau Filip (57%), Răzvan Marin (57%) și Găman (54%), în timp ce la polul opus se aflau Andone (43%), Dr. Grigore (41%) și Bicfalvi (40%) . "Raportul s-a păstrat și la finalul antrenamentului", au explicat surse de la lot.

Selecționerul, deranjat de atitudinea lui Anderlecht

Comentând plecarea lui Nicuşor Stanciu din cantonamentul echipei naţionale, pentru parafarea transferului la Anderlecht, Christoph Daum s-a arătat nemulţumit. “Am făcut acest lucru pentru Stanciu, nu pentru altcineva. Sunt fericit pentru fotbalist, însă sunt supărat pe Anderlecht. S-au comportat total neprofesionist! Steaua s-a comportat corect. Dar când e la echipa naţională, e jucătorul meu şi cei de la Anderlecht ar fi trebuit să înţeleagă", a susţinut selecţionerul neamţ.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă