21.8 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeLifestyleStil de viațăCum să alegi corect detergentul de rufe? 5 sfaturi

Cum să alegi corect detergentul de rufe? 5 sfaturi

Pe piață există zeci de branduri de detergenți pentru rufe și sute de opțiuni de produse: pentru haine colorate, albe sau negre, pentru bumbac sau pentru țesături fine, pentru păstrarea culorilor vii sau pentru un efect catifelat la atingere. De asemenea, există și detergenți cu formule delicate, special create pentru hainele bebelușilor sau pentru persoanele cu alergii.

Dacă te afli în căutarea detergentului potrivit și nu știi încă ce să alegi, iată câteva recomandări pentru tine. Află cum să alegi corect detergentul pentru rufe!

1. În funcție de culorile hainelor

După cum știi, hainele intens colorate au nevoie de o îngrijire diferită față de cele albe sau negre. În cazul primelor dintre ele, îți dorești un produs care să păstreze culorile la fel de vii ca la început și să oprească transferul culorilor de pe o piesă vestimentară pe cealaltă.

Apoi, se recomandă ca hainele albe să fie spălate cu un detergent care menține aspectul imaculat și luptă împotriva petelor galbene cauzate de transpirație sau petelor colorate cauzate de diferite substanțe, precum vinul, cafeaua, mâncarea sau iarba.

Nu în ultimul rând, hainele negre trebuie să își păstreze intensitatea și să nu devină gri, în timp, ceea ce un detergent special pentru rufe negre te poate ajuta să obții.

Așadar, descoperă online o întreagă și completă gamă de detergenți pentru rufe de la Miele și cumpără produsele de care ai nevoie acasă. Spală hainele în funcție de culori și vei obține mereu rezultate excelente!

2. În funcție de pielea ta și de potențialele alergii

Dacă ai bebeluși sau copii mici, un detergent pentru piele sensibilă este obligatoriu. Iar dacă nu ai copii, însă tu sau altcineva din casa ta are pielea sensibilă, cu tendințe alergice sau chiar cu alergii cunoscute, puternice, folosește cu încredere un detergent blând, cu minimum de ingrediente active.

Produsele de acest tip sunt marcate corespunzător și sunt adresate pielii sensibile și alergice. De cele mai multe ori, ele nu conțin surfactanți agresivi, parfumuri sau substanțe care pot declanșa alergii noi sau deja existente.

Folosește un detergent pentru piele sensibilă alături de un program ca Allergy Care al mașinii de spălat, pentru efecte maxime.

3. În funcție de modul spălării

Detergentul pentru rufe poate fi găsit atât în variante speciale pentru spălarea mecanică, „de mână”, cât și pentru mașina de spălat. De aceea, fii atent(ă) atunci când mergi la cumpărături și alege produsul de care ai nevoie.

Nu încerca să speli de mână cu un detergent automat și viceversa, căci îți poți irita mâinile, iar rezultatul final să nu fie satisfăcător.

4. În funcție de tipul de produs

De-a lungul anilor, cele mai des folosite variante de detergent au fost cele pudră și lichide. În ultimii ani, capsulele moi au devenit și ele frecvent folosite, căci sunt ușor de utilizat și de dozat.

Detergentul lichid înlătură foarte bine petele de grăsime sau ulei și, în același timp, poate fi folosit drept tratament pre-spălare pentru petele încăpățânate. Detergentul pudră este mai eficient pentru petele de murdărie și pentru spălarea la temperaturi mai înalte; în caz contrar, riscă să nu se dizolve complet și să rămână pe haine, după spălare.

Nu în ultimul rând, capsulele pot include atât detergent, cât și balsam și diverse tratamente pentru culoare. Acestea te ajută să dozezi eficient produsul, chiar dacă prețul este mai ridicat decât în cazul celorlalte variante.

5. În funcție de preț

Calitatea unui detergent depinde și în funcție de gama de preț. Un detergent premium va înlătura majoritatea petelor, chiar și pe cele puternice, cu substanțe care pătează. Conțin enzime, surfactanți și uleiuri în combinațiile ideale pentru a lăsa hainele curate și plăcute la atingere.

Apoi, o gamă de calitate medie va funcționa similar, însă surfactanții folosiți nu vor fi la fel de puternici, iar petele adânci este posibil să nu fie îndepărtate complet din prima spălare.

Acestea fiind spuse, cele cinci criterii de mai sus te vor ajuta să alegi mai ușor detergentul de rufe potrivit pentru tine și familia ta. Ia-le în calcul pe fiecare!

Cele mai citite

România coboară în clasamentul puterilor militare mondiale. Locul 47 din 145, cu o forță militară supraevaluată

Cea mai recentă ediție a topului Global Firepower, clasamentul puterilor militare mondiale, plasează România pe locul 47 între cele 145 de țări analizate. Acesta este...

Premierul Ciucă afirmă că nu demisionează până ce nu rezolvă criza din Educație. Purtătorul de cuvânt al Guvernului urmează să facă o declarație

Premierul Ciucă afirmă că nu demisionează până ce nu ajunge la un acord cu sindicatele din Educație, acord care să ducă la încetarea grevei...

Popa (BNR): Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani

Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani, afirmă Cristian Popa, membru în consiliul de administrație al Băncii Naționale, în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă