16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua face apel la suporteri să renunţe la scandările rasiste

Steaua face apel la suporteri să renunţe la scandările rasiste

Steaua e foc şi pară pe suporteri după ce a fost amendată de UEFA cu 64.500 de europ şi obligată să joace meciul cu Alborg fără spectatorii. Campioana face apel la suporteri să o lase mai moale cu lozincile rasiste.

"Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contând pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Naţională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor", se arată în comunicatul postat pe site-ul steauafc.com.

Campioana României precizează că din cauza comportamentului fanilor jucătorii antrenaţi de Constantin Gâlcă nu vor putea fi susţinuţi la meciul cu Aalborg BK. "Este regretabil că, din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor Stelei, toţi iubitorii acestui club sunt privaţi de posibilitatea de a-şi susţine favoriţii într-o partidă contând pentru grupele unei competiţii de prestigiu, acest aspect afectând, în mod egal, atât suporterii de bună credinţă, cât şi jucătorii noştri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al susţinătorilor", a completat FC Steaua, potrivit Mediafax.

În final, FC Steaua le cere fanilor să lupte împotriva rasismului. "Sperăm ca această decizie drastică şi extrem de gravă să reprezinte un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rău atât clubului, cât şi întregii suflări roş-albastre! Facem un apel către toţi iubitorii Stelei ca, pe viitor, să aibă un comportament civilizat şi să-şi încurajeze favoriţii în spiritul fair-play şi să spună nu rasismului!", a conchis campioana României în comunicatul postat pe site-ul oficial.

 

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă