18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua a câștigat Cupa României, scor 3-0 cu U Cluj. Event, reușit...

Steaua a câștigat Cupa României, scor 3-0 cu U Cluj. Event, reușit la despărțirea de Gâlcă

Steaua s-a impus în finala Cupei României Timișoreana cu scorul de 3-0 în fața echipei Universitatea Cluj. Roș-albaștrii au reușit eventul, după o pauză de 18 ani, după ce în acest sezon și-au trecut în palmares și campionatul.

Adi Popa a fost principalul erou al trofeului câștigat de steliști pe Arena Națională, cu toate că și alți elevi ai lui Gâlcă au evoluat în nota optimă, precum Varela, aplaudat la scenă deschisă în momentul schimbării. Roș-albaștrii au avut parte de un meci relativ ușor, în care U Cluj a contat în special în tribune, acolo unde suporterii clujeni au fost la cote maxime.

Steliștii au marcat prin: Adi Popa 9' 53', Rusescu 48. Popa a reuși asistul pentru golul de 2-0.

Echipele folosite de Gâlcă, respectiv Adrian Falub:

Steaua: Niţă – Papp (Râpă '69), Luchin, Varela (Tamaş '77), Guilherme – Neagu (Iancu '65), Breeveld – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Rusescu.

Universitatea Cluj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Cr. Munteanu, Skvorc, Jovanovici (Bambara '56) – Ceppelini (Nuno Viveiros '46), Lungu, Kovacs (Cristocea '67) – Mengolo, Morar.

Meciul a fost asistat de 37.764 de spectatori. Suporterii clujeni au arătat o dedicare rară în fotbalul românesc pentru echipa lor, cântând chiar și la scorul de 3-0 pentru adversari.

Steaua nu mai câștigase de 18 ani atât campionatul, cât și Cupa într-un singur sezon. În plus Steaua a reușit o performanță istorică în România, trecându-și al treilea trofeu în palmares, în acest an, Cupa Ligii, aflată la prima ediție.

Pentru Universitatea Cluj acesta a fost ultimul meci pe prima scenă a fotbalului românesc, mai ales că în campionat a retrogradat în liga secundă.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă