19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăLifestyleStatistici Liga I: Oțelul, echipa cu cei mai mulți jucători în tur,...

Statistici Liga I: Oțelul, echipa cu cei mai mulți jucători în tur, Petrolul, magnet de jucători străini

Oțelul Galați este echipa care a folosit cei mai mulți jucători în turul campionatului, cu un total de 33 de sportivi. Cele 18 cluburi din Liga 1 au folosit în această perioadă 465 de fotbaliști.

Gălățenii sunt urmați în acest clasament de Universitatea Cluj, CSMS Iași și Universitatea Craiova, cu câte 30, de Viitorul cu 29, de Rapid cu 28, de Concordia cu 27, de Steaua și Petrolul cu 26, de FC Botoșani de 25, de Dinamo, ASA Târgu Mureș si CFR Cluj cu 24, de Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, Astra Giurgiu și Ceahlăul cu 23. Pandurii Târgu Jiu a trimis în teren doar 22 de fotbalișt. Statisticile au fost făcute publice de către FRF, în urma centralizării datelor proprii. 

Cinci fotbaliști au evoluat în acest rur de campionat pentru două echipe. E vorba de Breeveld (Pandurii Tg. Jiu/Steaua), Târnăcop (U Cluj/ CS U Craiova – FOTO), Emil Jula (U Cluj/Oțelul), Neacșa (CS U Craiova/ Viitorul) și Grădinaru (Steaua/Oțelul). 

Din cei 465 de fotbaliști, 102 au debutat pe prima scenă din România. Și aici, tot Oțelul Galați conduce un astfel de clasament, cu 13 jucători debutanți, urmată de FC Botoșani cu 11 și Concordia Chiajna cu 10. Interesant de menționat e că singura echipă fără debutanți este Steaua, campioana de toamnă. 

În turul ediţiei 2014-2015 al Ligii I au evoluat 152 de stranieri, la fel ca şi la finalul primei părţi a sezonului precedent. Cei mai mulţi străini au fost utilizaţi de Petrolul Ploieşti (18), CFR Cluj (16) şi Universitatea Cluj (13). Echipa cu cea mai mică medie de vârstă, FC Viitorul, a folosit doar trei fotbalişti străini.

Cei 152 de jucători străini provin din 45 de ţări, Brazilia şi Portugalia împărţind prima poziţie, cu câte 18 reprezentanţi. Cele două sunt urmate de Franţa cu 10, Serbia şi Croaţia cu câte 8, şi Olanda cu 7. 

Cei mai buni marcatori străini au fost Toto Tamuz (Petrolul Ploieşti) şi Gregory Tade (CFR Cluj), cu câte 10 goluri, urmaţi de dinamovistul Kamil Bilinski, cu 8 goluri.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...
Ultima oră
Pe aceeași temă