9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyle”Shéhérazade”, laureat cu trei premii la Festivalul Filmului Francofon

”Shéhérazade”, laureat cu trei premii la Festivalul Filmului Francofon

Preşedinta juriului, actriţa franceză Karin Viard, i-a înmânat regizorului Jean-Bernard Marlin, premiul Valois de diamant în faţa une săli pline ochi la teatrul din Angoulęme.

‘Shéhérazade’ a fost distins cu alte două premii: Valois Magelis decernat de studenţii francofoni şi Valois Sacem pentru coloana sonoră compusă de compozitorii Mouss şi Hakim (Zebda).

Filmul prezintă povestea lui Zachary (Dylan Robert), un tânăr infractor care locuieşte într-unul din cartierele sărace din Marseille şi care se îndrăgosteşte de Shéhérazade, o prostituată de vârsta lui.

Actorii nu sunt profesionişti. Opt luni de casting în căminele de copii sau la ieşirea din închisoare i-au permis regizorului să-l găsească pe Dylan Robert, un tânăr certat cu legea.

Un alt câştigător al festivalului de la Angouleme este filmul ‘Tout ce qu’il me reste de la révolution’ al realizatoarei Judith Davis, distins cu premiul Valois al juriului. În acest film, tânăra Angela încearcă să scape de blestemul generaţiei sale, cel de a se fi născut prea târziu, în epoca depresiunii politice.

Cu o personalitate la mijloc între un Don Quijote modern şi o Bridget Jones franceză, Angela vrea să schimbe lumea, fugind totodată de întâlnirile amoroase.

La această a 11-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon de la Angouleme au fost premiaţi actriţa Milya Corbeil-Gauvreau din ‘Les Rois Mongols’, de Luc Picard (Canada), şi actorul Félix Maritaud din ‘Sauvage’, de Camille Vidal-Naquet (Franţa).

În total, zece filme belgiene, canadiene, elveţian şi marocan s-au aflat în competiţie anul acesta la festivalul unde au fost premiate de-a lungul timpului filme devenite celebre, precum ‘Les intouchables’, ‘Les Garçons et Guillaume, a Table!’ sau ‘Petit paysan’.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă