14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleShakira a fost convocată de un judecător pentru fraudă fiscală

Shakira a fost convocată de un judecător pentru fraudă fiscală

Tribunalul Superior din Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei unde cântăreaţa locuieşte împreună cu soţul ei, apărătorul de la FC Barcelona Gerard Piqué, a anunţat într-un comunicat că Shakira este aşteptată la ora locală 10.00 (09H00 GMT).

În decembrie 2018, Procuratura spaniolă anunţa că va face plângere împotriva cântăreţei Shakira pentru evaziune fiscală. 

Shakira Isabel Mebarak Ripoll a informat atunci că “a îndeplinit toate obligaţiile tributare şi nu datorează nimic trezoreriei spaniole”.

Cântăreaţa a plătit 20 de milioane de euro – datorii şi dobânzi din anul 2011, iar recent, alte 14,5 milioane, pentru 2012, 2013 şi 2014. În acei ani, Shakira era consiliată de PriceWaterhouseCoopers, companie înlocuită cu EY în decembrie 2017.

În 2015, artista şi-a stabilit rezidenţa fiscală în Spania.

Procuratura anchetează dacă rezidenţa fiscală a artistei în perioada 2011 – 2014 era în Spania şi nu în străinătate, aşa cum a declarat. Dacă o persoană are sediul fiscal în Spania, plăteşte acolo impozitele.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă