27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăLifestyleSerialul ”The Simpsons” nu va mai permite actorilor albi să facă vocile...

Serialul ”The Simpsons” nu va mai permite actorilor albi să facă vocile personajelor de alte etnii.

Serialul, difuzat de reţeaua Fox, a fost criticat de-a lungul anilor pentru că actorul alb Hank Azaria îşi împrumută vocea unui personaj de origine indiană, Apu.

Azaria a anunţat la începutul anului că renunţă la rolul Apu Nahasapeemapetilon, pe care îl interpreta de la apariţia personajului, în 1990.

„Am luat decizia împreună… Toţi am fost de acord cu asta. Simţim că este lucrul ce trebuie făcut”, a spus el în ianuarie. Azaria îşi împrumuta vocea şi altor personaje, precum poliţistul de culoare Lou şi Bumblebee Man, american de origine mexicană.

Producătorii au transmis vineri: „«The Simpsons» nu va mai avea actori albi care să dea voce personajelor de alte etnii”.

Nu a fost precizat dacă aceste personaje vor fi eliminate din show sau de cine vor fi interpretate. Alţi actori albi care au anunţat că nu îşi vor mai împrumuta vocile pentru personaje de culoare din diverse programe au fost Mike Henry şi Kristen Bell.

Henry era, de 20 de ani, Cleveland Brown în serialul animat „Family Guy”, iar Bell era Molly, în „Central Park”. „Iubesc acest personaj, dar persoanele de culoare ar trebui să interpreteze personaje de culoare”, a scris Henry, vineri, pe Twitter.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă