10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Scandal pe internet, după o petrecere în care s-a oferit sushi pe corpul unei fete dezbrăcate

O petrecere organizată în România, în care s-a oferit sushi pe corpul unei fete dezbrăcate a generat un scandal pe rețelele de socializare.

Obiceiul de a plasa mâncare pe trupul unor fete este de inspirație japoneză, datează de sute de ani și se afirmă că ar fi fost practicat și la reuniuni ale lumii interlope nipone.

În România, scandalul a izbucnit după ce o utilizatoare de pe Facebook, Ana Măiță, a postat la data de 5 iunie 2021 o fotografie care ar proveni de la respectiva petrecere, însoțită de un comentariu critic.

„Eu cred că tânăra care a fost angajată pe post de platou pentru sushi nu a știut nici originea acestei practici și nici semnificația ei reală. Așa cum nu cred că au știut despre acestea nici organizatorii sau restaurantul cu specific japonez care a pregătit mâncarea. Nu cred că au știut că acest obicei este unul asociat cu sclavia sexuală a femeilor asiatice, cu dominația totală a bărbaților asupra vieții și corpului femeii în societatea japoneză timp de milenii”, a scris Ana Măiță pe Facebook.

La scurt timp după aceea, rețeaua Facebook ar fi blocat respectiva postare, dar controversa pe tema petrecerii cu sushi a continuat. Faptul că respectiva petrecere a avut loc în România n-a fost negat de nimeni. Se pare că niciunul dintre invitați n-a luat mâncare de pe corpul fetei.

Ana Măiță are 28 de ani și este președinta Asociației „Mame pentru Mame”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă