30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleSânmărtean, despre jocul său defensiv: E ca și cum l-ai pune pe...

Sânmărtean, despre jocul său defensiv: E ca și cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine

Mijlocaşul Lucian Sânmărtean, convocat pentru meciul România – Ungaria, recunoaște că jocul său defensiv nu este cel mai bun, însă precizează că acest aspect nu este important pentru stilul său de joc, unul ofensiv. El consideră că se discută prea mult despre carențele sale în defensivă și a făcut o comparație cu Pintilii.

"Unde va decide (n.r. – selecţionerul) să joc, acolo voi juca. Voi încerca să dau maximum de randament. Oriunde în linia mediană. M-am obişnuit foarte mult la Steaua să joc în poziţia de mijlocaş central, aici se cere altceva. E o întreagă poveste din faptul că nu sunt foarte bun defensiv şi nu recuperez. Dar nici nu e calitatea mea de bază. Eu am început să încerc să fac faza a doua mai mult din plasament, din minte, din creier şi mai puţin din agresivitate pentru că nu e calitatea mea de bază. Eu am calităţi. E ca şi cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine sau… Nu am văzut nicio dezbatere atât de mare pentru un jucător care se apără foarte bine că de ce nu driblează foarte bine. La noi, cu presa şi toată lumea, ia amploare un subiect care e evident că nu sunt genul de jucător care să distrugă, ci mai mult unul care construieşte. De ce să mi se ceară foarte mult să distrug când nu e calitatea mea de bază?", a spus mijlocaşul, potrivit Mediafax.

El a menţionat că neconvocarea sa la echipa naţională timp de peste trei ani poate fi explicată şi prin faptul că jocul defensiv este stilul selecţionerului Victor Piţurcă. "Sigur că este ideologia dânsului (n.r. – Victor Piţurcă) de a transforma jocul echipei naţionale într-un joc defensiv sau mai defensiv. Îşi caută jucătorii care crede dânsul de cuviinţă şi atunci probabil că şi din considerentul ăsta nu am fost prea mult selecţionat. Fiindcă nu sunt tip care să dea dovadă de agresivitate extraordinară. Eu o să încerc să joc, să îmi fac treaba indiferent în ce poziţie sunt. Am încercat să mă autoeduc, să încep să mă apăr, dar prin alte calităţi, nu prin determinare, agresivitate şi forţă pentru că nu sunt genul", a precizat Sânmărtean.

Fotbalistul nu crede că prezenţa sa la echipa naţională va aduce şi un joc mai ofensiv. "Dacă am fost convocat nu înseamnă acum că trebuie să atacăm. Dânsul va analiza foarte bine, cunoaşte foarte bine jucătorii celeilalte echipe, sunt deciziile dânsului. Noi, jucătorii, trebuie să ne aliniem la ce se cere şi ce se impune. Doamne-ajută să înscriu. Dar dacă va fi să joc, sper să ajut atacanţii să înscrie, asta e menirea mea şi rolul meu", a afirmat Sânmărtean.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, şi în 14 octombrie, de la ora 21.45, la Helsinki, echipa naţională a Finlandei, în cadrul Grupei F a preliminariilor Euro-2016.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă