15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleSăgeata și Farul, evoluții rușinoase în Liga 2

Săgeata și Farul, evoluții rușinoase în Liga 2

Mai este o săptămână până la marele derby constănțean dintre Săgeata și FC Farul, iar evoluțiile celor două formații dau mari bătăi de cap. Un meci care ar fi trebuit să se dispute între două protagoniste ale Seriei I, riscă să devină unul între două echipe de pluton, ultimele rezultate ale duetului constănțean fiind greu de digerat.

Farul a plecat cu moral excelent la Dorohoi, pentru partida cu lanterna roșie a clasamentului, dar a avut zece minute catastrofale în finalul primei părți și nu a mai putut reveni pe tabelă de la 0-3. Marinarii au început mai bine și chiar au dominat partida în prima treime, numai că oportunitățile create nu au fost și transformate în gol, astfel că moldovenii au fost ținuți în joc. Între minutele 32 și 42, lanterna a reușit cele mai bune zece minute din acest sezon și a marcat de trei ori prin Orășanu, Sandu și Grumezescu, marinarii fiind groggy după nici o repriză de joc. Al doilea mitan a fost anost, cu Farul încercând să regăsească intrarea în meci și cu moldovenii trăgând serios de timp în încercarea de a păstra punctele la Dorohoi. Ciobanu ('77) și Neagoe ('93) au marcat pentru Farul și au dus scorul la unul aparent strâns, dar partida nu a fost niciodată așa de echilibrată.

”Nu avem nici o scuză”

„O înfrângere rușinoasă pentru noi. Nu avem nici o scuză, chiar dacă ne-au lipsit patru titulari. Se vede că nu avem cu ce să-i înlocuim, dar tot este o înfrângere umilitoare pentru mine și pentru jucători. Nu credeam că o să pierdem așa după cum am început meciul. Am avut 10 minute de coșmar, după ce dominasem, iar ce s-a întâmplat în partea a doua nu a mai contat. Am multe să-mi reproșez, dar prefer să le țin pentru mine. Îl felicit pe Colban, care mi-a fost elev, pentru că știu prin ce trece și el. Ei și-au dorit mai mult victoria, iar noi am ratat o șansă de a ne echilibra adevărul după acest meci. Nu am ce să comentez despre arbitraj, chiar dacă penalty-ul a fost dubios, dar când ești Farul Constanța și vrei să fii Farul Constanța, nu joci și nu pierzi de asemenea manieră”, a declarat tehnicianul Marian Pană la conferința de presă de după meci.

Dimineață de coșmar

Săgeata a avut și ea o dimineață de coșmar cu FC Voluntari. Veniți acasă după un 0-3 dureros la Pitești, meci care nu a fost însă nici pe departe atât de dezechilibrat, năvodărenii nu au reușit să-și impună jocul și nici măcar să le dea emoții ilfovenilor. Partida a fost atât de anostă, încât un alt scor decât o victorie a jucătorilor din Voluntari ar fi fost un mare accident, soluțiile alese de elevii lui Cătălin Anghel în ofensivă, la mijloc și defensivă fiind de-a dreptul hilare. Și când jocul de câmp nu merge, te mai lasă baltă și poarta, Albuț reușind o gafă de proporții în minutul 60, Voluntariul marcând pentru a doua oară prin Voduț. Ene deschisese scorul în ultimul minut al primei reprize după un alt cadou făcut de Săgeata, faultul în careu asupra lui Călințaru fiind unul inutil în condițiile în care ilfoveanul era izolat undeva în partea stângă a careului.

Care sunt problemele

„Problemele ni le facem noi singuri. Au fost greșeli copilărești atât la penalti, cât și la golul doi. Prea ușor lăsăm mingea să treacă de liniile noastre și adversarii își creează astfel ocazii aproape la fiecare atac mai închegat. Noi în schimb, când suntem în ofensivă, alegem aproape de fiecare dată soluția greșită. Simțim din plin lipsa unui atacant care să aibă experiența necesară pentru a ține mingea, a specula erorile adversarilor și, mai ales, pentru a marca din orice poziție”, a comentat Cătălin Anghel înfrângerea elevilor săi, iar deciziile luate de jucători în momente-cheie îi dau dreptate.

Ce poziții ocupă

În urma acestui eșec, marinarii au căzut pe locul 9, la trei puncte de ultimul loc calificant în play-off. Problemele constănțenilor riscă să devină și mai grave dacă nu înving miercuri pe CF Brăila, surpriză frumoasă în acest start de sezon.

Săgeata a ajuns pe locul 3 în clasament și merge la Buzău cu moralul puternic zdruncinat, chiar dacă Ilie Poenaru i-a lăudat pentru parcurs. „A fost un meci între cele mai bune echipe din serie și era de așteptat să avem un meci frumos și spectaculos. Am fost mai buni datorită atitudinii din teren și, normal, mă bucur pentru succes. Săgeata este o echipă bună care va pune probleme mari în continuare”, a punctat tehnicianul ilfovean.

Farul și Săgeata au pierdut, dar mai îngrijorător este jocul slab al ambelor echipe

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă