10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia-Spania, amicalul anului. Istoria rezultatelor cu forțele lumii ne obligă la un...

România-Spania, amicalul anului. Istoria rezultatelor cu forțele lumii ne obligă la un joc bun

Rezultatele obținute de naționala de fotbal au reușit de-a lungul timpului să țină, în câteva rânduri, prima pagină a importantelor publicații de sport din întreaga lume. Reprezentativa României așteaptă și în acest an cu încredere confruntarea de lux de la Cluj (duminică, ora 21.45) cu Spania, Campioană Europeană și fostă Campioană Mondială. 

România este una dintre primele patru reprezentative din istoria fotbalului, care alături de Iugoslavia, Franța și Belgia, a participat la primul Turneu de Campionat Mondial în 1930.

Citește și: Romania-Lituania, SCOR FINAL 1-0. Urmează meciul cu Spania

Reprezentativa României a știut de cele mai multe ori să se mobilieze înaintea unor meciuri, fie ele și amicale, dar în mod special când fotbaliștii tricolori au întâlnit adversari extrem de puternici.

Istoria confruntărilor amicale pe care tricolorii le-au jucat este foarte interesantă în condițiile unor adversari redutabili pe care reprezentativa noastră i-a întâlnit, inevitabil, de-a lungul timpului.

Seria rezultatelor excelente începe in 1980, când echipa României, condusă de pe banca tehnică de selecționerul Ștefan Kovaci, obținea pe fostul 23 August, în prezența a peste 30.000 de oameni, un 2-2 în fața Germaniei, o forță în fotbalul mondial.

ROMÂNIA-GERMANIA 5-1 de referință!

Echipa Germaniei va reveni în cel mai plăcut mod în memoria iubitorilor de fotbal câțiva ani mai târziu după celebrul rezultat obținut de tricolori pe Stadionul Giulești (Valentin Stănescu), în seara de 28 aprilie 2004. Reprezentativa României s-a impus cu un 5-1 fabulos în fața unei formații a Germaniei care nu concepea un scor negativ la București. Într-o atmosfera inefabilă tricolorii au marcat prin: Mihăiță Pleșan, Răzvan Raț, Ionel Dănciulescu și Gabriel Caramarin. Lahm a înscris pentru nemți golul consolării.

În 2006, la Cadiz, tricolorii au reușit un rezultat extraordinar învingând la limită cu 1-0 echipa Spaniei. Singura reușită i-a aparținut atacantului Ciprian Marica. A fost atunci cea mai mare surpriză a serii din Europa. Selecționata României o învingea pe Spania chiar la ea acasă. Niciodată în mentalitatea unei forțe cum este Spania nu a existat conceptul: “am pierdut un amical și nimic mai mult!” 

Echipa națională și-a continut seria rezultatelor foarte bune mai ales cu adversare de calibru. În 5 martie 2014, la București, a venit Argentina pentru un amical de lux. Cu cel mai bun jucător al planetei, Leo Messi, argentienienii s-au lovit de un joc foarte bine organizat și agresiv al tricolorilor. S-a terminat 0-0 fără să uităm că tricolorilor li s-a anulat un gol valabil reușit de Alexandru Maxim. Nici cel mai înfocat suporter al naționalei nu ar fi dat vreo șansă României sa obțină un 0-0 cu Argentina.

Tabloul rezultatelor de excepție pe care fotbaliștii nostri le-a obținut poate fi completat și cu ultimul meci din 2015: ITALIA-ROMÂNIA, 2-2. 

Amicalul anului

Duminică seara, de la 21.45, pe Cluj Arena, în prezența a peste 40 de mii de oameni, tricolorii înfruntă din nou Spania, înaintea europeanului din vară. Trupa lui Del Bosqe, o excelentă cunoscătoare a jocului, va veni la Cluj să obțină victoria, dar băieții lui Iordănescu știu foarte bine cine este Spania.

În istoria partidelor directe dintre România și Spania s-au jucat 15 meciuri. Cinci dueluri s-au terminat cu victoria ibericilor, alte cinci cu succesul nostru, în timp ce ultimele cinci partide s-au terminat la egalitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă