8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFOTO. Polonia a învins România la București cu 3-0. Meciul a fost...

FOTO. Polonia a învins România la București cu 3-0. Meciul a fost oprit de mai multe ori după ce s-au aruncat torțe în teren

UPDATE 23,40: Meciul se termină cu scorul de 3-0 în favoarea Poloniei.

UPDATE 23,36: Polonia marchează al treilea gol, din penalty, după un fault în careu comis de Dragoș Grigore.

UPDATE 23,26: Polonia marchează al doilea gol, prin Lewandowski. Scor 2-0.

UPDATE 23,25: În minutul 82 al meciului, iese Nicolae Stanciu și intră Keșeru.

UPDATE 23,22: Andone primește un cartonaș galben, după un fault. Drept urmare, el nu va putea juca în următorul meci al naționalei României.

UPDATE 23,00: La începutul reprizei a doua, la un corner acordat echipei României, o petardă este aruncată din tribună în careul de 16 metri al echipei Poloniei.

Petarda îl lovește în umăr pe Lewandowski, acesta căzând la pământ.


UPDATE 22,45: Prima repriză se încheie cu scorul de 1-0 pentru Polonia, după ce oaspeții au avut nouă situații periculoase.

UPDATE 22,30: Arbitrul a oprit meciul, pentru un minut, după ce din tribună s-a aruncat în teren o torță aprinsă. Ea a căzut pe poarta Poloniei și a produs chiar o gaură în ea, fără ca pompierii să intervină. Incidentul s-a produs în minutul 42. 

Spectatorii au, se pare, sute de petarde și de torțe, în ciuda faptului că ar fi trebuit controlați la intrare de jandarmi sau de agenții de pază.


UPDATE 22,10: Membrii ambelor galerii – atât cea română cât și cea poloneză – aruncă diferite obiecte, inclusiv petarde, în sectorul celeilalte. Crainicul stadionului face un apel la calm.

Comentatorii de televiziune estimează că, din cauza acestor incidente, următorul meci pe teren propriu al României, cel cu Danemarca, se va juca fără ca publicul să aibă acces.


UPDATE 21,58: Polonezii au deschis scorul în minutul 11, printr-un gol superb al lui Kamil Grosicki.

UPDATE 21,55: Primul șut al polonezilor spre poarta României a fost al lui Robert Lewandowski, în minutul șase al meciului. Mingea a trecut pe lângă poartă.

UPDATE 21,45: A început meciul România – Polonia. 

UPDATE 21,00: Echipele de start la meciul România – Polonia, care se dispută la București vineri seară, vor fi următoarele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș, 21. Dragoș Grigore (căpitan), 3. Alin Toșca — 5. Ovidiu Hoban, 15. Răzvan Marin — 8. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu, 7. Alexandru Chipciu — 19. Bogdan Stancu. Selecționer: Christoph Daum.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Silviu Lung jr — 4. Cosmin Moți, 9. Florin Andone, 10. Alexandru Maxim, 11. Andrei Ivan, 13. Claudiu Keșeru, 14. Iasmin Latovlevici, 17. Eric Bicfalvi, 18. Andrei Prepeliță, 20. Gabriel Enache, 22. Cristian Săpunaru.

Polonia: 22. Lukasz Fabianski — 20. Lukasz Piszczek, 15. Kamil Glik, 2. Michal Pazdan, 3. Artur Jedrzejczyk — 10. Grzegorz Krychowiak — 16. Jakub Blaszczykowski, 19. Piotr Zielinski, 8. Karol Linetty, 11. Kamil Grosicki — 9. Robert Lewandowski (căpitan). Selecționer: Adam Nawalka.

Rezerve: 1. Wojciech Szczesny, 12. Artur Boruc, — 4. Bartosz Bereszynski, 14. Maciej Sadlok, 21. Igor Lewczuk, 5. Krzysztof Maczynski, 6. Tomasz Jodlowiec, 13. Jacek Goralski, 17. Slawomir Peszko, 7. Lukasz Teodorczyk, 23. Kamil Wilczek, 18. Pawel Wszolek.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenți: Jure Praprotnik, Robert Vukan; arbitru de rezervă: Matej Jug (toți din Slovenia) 
Comisar FIFA: Mark Blackbourne (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Rodger B. Gifford (Țara Galilor)


Tricolorii se pregătesc pentru o confruntare cu o miză uriașă, în condiţiile în care echipa Romîniei nu are voie să facă pași greșiţi ca să rămână în cărţile calificării.

Cele două reprezentative vor fi din nou faţă în faţă în această seară, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Rezultatele românești nu sunt foarte bune, până acum, în grupă. România va încerca să obţină al doilea succes, în campania de calificare, în faţa unei naţionale dominată de jocul excelent al atacantului Robert Lewandowski.

România-Polonia se joacă astă-seară pe cel mai mare stadion din ţară, Naţional Arena, de la ora 21:45.

Istoria confruntărilor dintre cele două naționale este în favoarea tricolorilor. România pierdea în 1989 la Varșovia, scor 1-2, într-un meci amical cu Ovidiu Sabău, marcatorul golului pentru naţionala pregătită atunci de Emerich Jenei.

Înfrângerea de acum 27 de ani a fost doar a patra suferită de reprezentativa noastră  în duelurile cu Polonia.

De 33 de ori, s-au întâlnit cele două echipe, „tricolorii“ obţinând 14 victorii, alte 15 partide terminându-se la egalitate. Mare parte din confruntările dintre România și Polonia au fost cu caracter amical. Cele două naţionale au fost adversare în jocuri oficiale doar în preliminariile pentru Campionatul European din anul 1996, când „Generaţia“ Gică Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu a câștigat cu 2-1 la București și a remizat la Zabrze, scor 0-0.

Un alt motiv de optimism înaintea meciului din această seară este acela că Polonia a câștigat o singură dată în România. S-a întâmplat, în 1932, când România a suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istorie pe teren propriu, scor 0-5.

În această campanie pentru mondialul din Rusia, echipa Poloniei se află pe locul doi în grupă, după ce a reușit să câștige două partide și au încheiat la egalitate o altă partidă. Baieţii selecţionerului Newalka nu au nici o înfrângere până în prezent. Totuși, polonezii nu au început drumul spre Rusia prea bine, în condițiile acelui 2+2 din deplasarea de la Astana, contra Kazahstanului. Ulterior, Polonia a reușit să câștige 3+2 pe teren propriu cu Danemarca, principala contra-candidate la câștigarea grupei, iar în ultima partidă, Lewandowski și Co au câștigat 2-1, meciul de la Varșovia cu Armenia.

Nici tricolorii nu au avut un traseu strălucit. Am debutat cu 1-1 la Cluj în faţa Muntenegrului, am bătut pe Armenia la Erevan cu 5-0, dar ne-am anulat succesul clar după doar 0-0 la Astana cu echipa Kazahstanului. Tricolorii nu au voie să facă pași greșiţi în meciul de la București dacă doresc să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.   

Cum va arăta echipa

Arena Națională va găzdui astăzi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, cea de-a patra partidă a României din grupa E de calificare la Campionatul Mondial Rusia 2018, contra reprezentativei Poloniei.

Daum se gândește să surprindă Polonia cu o formulă foarte ofensivă, scrie ProSport. Cel puţin aceasta ar fi concluzia după antrenamentul pe care ”tricolorii” l-au susţinut miercuri seară. Jucătorii din zonele de mijloc și atac au făcut pregătire specială, ceea ce înseamnă că Daum și-a conturat deja o idee despre cum va arăta echipa în liniile mediană și ofensivă. Dacă va păstra formula pe care a pregătit-o la antrenamentul de miercuri seară, Daum ar urma să joace cu un singur închizător, apreciază publicația sportivă.

Antrenorul german pare decis și în privinţa vârfului pe care-l va folosi. Daum a considerat că stilul lui Florin Andone se potrivește mai bine pentru acest meci, deși Claudiu Keșeru este cel mai în formă atacant român. De asemenea, sunt șanse foarte mari ca Răzvan Marin să înceapă încă din primul minut.

În centrul defensivei ar putea juca Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore, însă și Cristi Săpunaru este luat în calcul pentru această zonă. Însă cele mai multe dileme sunt stârnite de fundașii laterali.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă