21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleRochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

În acest an, rochia de mireasă a prințesei Diana va fi expusă la palatul pe care l-a numit odată „acasă”, în cadrul expoziției „Royal Style in the Making”. Expoziția va debuta pe 3 iunie în Orangeria proaspăt restaurată, care reprezintă o extensie a Palatului Kensington și se va încheia pe 2 ianuarie 2022. Scopul acesteia este de a explora „relația intimă dintre designerul de modă și clientul regal”. Matthew Storey, curatorul expoziției a declarat că „va pune în lumină unele dintre cele mai mari talente ale designului britanic, ale căror lucrări au contribuit la modelarea identității vizuale a monarhiei secolului al XX-lea”.

Această expoziție va marca prima expunere publică a rochiei de mireasă a prințesei Diana la Palatul Kensington după mai bine de 25 de ani. Curatorii istorici ai Palatelor Regale au anunțat luni că prințul William și prințul Harry și-au dat permisiunea ca rochia mamei lor să fie inclusă ca element central al unei noi expoziții temporare. Rochia de mireasă a Dianei este una dintre cele mai faimoase din istoria modei. Proiectată în secret de cuplul căsătorit pe-atunci, David și Elizabeth Emanuel, a influențat puternic moda anilor 1980.

O altă piesă captivantă care va fi expusă provine din 1937, pe când regele George al VI-lea a fost încoronat. Este o toaletă rară care a trecut cu brio testului timpului, o rochie purtată de soția sa, regina Elisabeta Regina Mamă, creată de Madame Handley-Seymour, un couturier preferat al Familiei Regale la acea vreme, în special de mama regelui George al VI-lea, Regina Maria. Ea și-a creat anterior rochia de mireasă, pentru nunta din 1923. Relația unică și intimă dintre Familia Regală și designeri va fi prezentată în detaliu, cu schițe originale, mostre de țesături și fotografii nevăzute din Colecția Royal Ceremonial Dress prezentate alături de rochiile reale, pentru a demonstra modul în care ideile devin realitate istorică.

 

 

Rochia de mireasă a prințesei Diana a scris istorie în modă

 

·         Creatorii au fost contactați chiar de Diana: Designerii de modă David și Elizabeth Emanuel au fost sunați de prințesa însăși. Pentru că lucraseră cu ea și anterior, „prințesa inimilor” i-a dorit pe ei pentru cea mai importantă rochie din viața sa.

·         Lady Di s-a uitat la zeci de schițe înainte de a decide asupra proiectului final. Soția lui Charles înșiruia schițele pe podea pentru a le putea analiza cu atenție.

·         Pe rochie era un accesoriu norocos. În rochia lui Di a fost cusută o potcoavă de aur de 18k pentru a purta noroc cuplului regal.

·         Rochia are încrustată peste 10.000 de perle și are o trenă de peste 7 metri.

·         Dantela folosită pentru rochie aparținuse inițial reginei Maria, străbunica lui Charles.

·         Trena rochiei de mireasă a prințesei Diana rămâne cea mai lungă din istoria regală.

·         Prințesa abia a încăput în trăsura cu care a fost transportată la catedrală. Ținuta sa este confecționată din mult material și, din cauză că trena a fost foarte lungă a fost prinsă inevitabil în portiera trăsurii. Astfel, putem observa că prințesa avea câteva cute vizibile pe rochie în timpul nunții sale.

·         Vălul a fost mai lung decât trena. Au fost folosiți 123 m2 de material tulle.

·         Pentru că prințesa Diana a slăbit extrem de mult înaintea evenimentului, rochia a fost ajustată cu 14 cm în talie.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă