9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleRealitate Augmentată în noua expunere permanentă de la Muzeul Hărților

Realitate Augmentată în noua expunere permanentă de la Muzeul Hărților

. În ultimele luni spațiul a fost reamenajat, vechile panouri și iluminatul au fost schimbate și a fost gândită o nouă expunere.

Multe dintre lucrări revin în fața publicului după o perioadă de repaus, perioadă impusă de normele de conservare în vigoare, și beneficiază de noi condiții de etalare. Printre operele expuse, realizate în secolele XVII – XXI, vizitatorii vor putea descoperi hărți celebre ale Dunării și ale diferitelor regiuni europene, hărți ale continentelor, ale lumii orientale, teatre de război, hărți și tabele speciale (prezentând, de exemplu, Luna sau sisteme astronomice). Nu lipsesc portrete ale unor cartografi renumiți și peisaje surprinse de artiști aflați în călătorie pe Dunăre.

Sperăm ca publicul să se bucure și de surpriza pe care am pregătit-o alături de studenții Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, care au realizat aplicații de realitate augmentată pentru câteva dintre lucrările expuse. Privite prin camera telefonului, cu ajutorul aplicației gratuite Artivive, acestea „prind viață” pentru câteva secunde, arată comunicatul transmis de Muzeul Național al cărților și hărților vechi. 

 

Muzeul Hărților este deschis de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Preț bilet: 10 lei (tarif întreg), 5 lei –  bilet redus pentru pensionari, 2,5 lei –  bilet redus pentru elevi, studenți, posesori de card Euro 26, persoane adulte cu handicap mediu sau uşor.

În ultima zi de miercuri din fiecare lună intrarea este gratuită.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă