17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleReacția UE la meciul Serbia - Albania: Politica nu se face la...

Reacția UE la meciul Serbia – Albania: Politica nu se face la presiunile de pe stadioane

Uniunea Europeană are prima reacție oficială la meciul de fotbal Serbia – Albania, care a fost întrerupt în minutul 41 din cauza unor grave incidente. Forul de la Bruxelles susține faptul că politica nu ar trebui să se facă la presiunea unor provocări venite de pe stadioane.

"Suntem dezamăgiţi de suspendarea meciului de fotbal după un act de provocare. Noi credem că autorităţile sârbe au gestionat situaţia cu profesionalism. Credem că politica nu ar trebui să se facă la presiunea provocărilor de pe stadioane şi, în acest context, subliniem importanţa cooperării regionale şi a vizitei prevăzute a premierului albanez Rama în zilele următoare la Belgrad", a declarat Maja Kocijancici, purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, potrivit Mediafax.

Vizita premierului albanez Edil Rama la Belgrad este prevăzută la 22 octombrie şi ar fi prima de acest gen în ultimii 68 de ani. În urma incidentelor de pe stadionul din Belgrad ar putea fi întreruptă vizita lui Rama.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia – Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând "Marea Albanie" a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc. Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0.

Vezi și VIDEO. Serbia – Albania, meci ÎNTRERUPT DEFINITIV în minutul 41

Meciul Serbia – Albania a vut loc în etapa a treia din preliminariile Euro 2016.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă