Peste 7.000 de scenarişti de la Hollywood şi-au concediat impresarii

Peste 7.000 de scenarişti de la Hollywood, membri ai Writers Guild of America (Sindicatul scenariştilor americani, WGA), şi-au concediat impresarii, potrivit Variety care citează un anunţ făcut luni de conducerea organizaţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2019 - 09:39

Aşa cum a fost promis, sindicatul a trimis o primă şarjă de scrisori de demitere către impresari.

„Astăzi, sindicatul a trimis un prim lot de peste 7.000 de scrisori de concediere din partea membrilor WGA către agenţii ce nu fac parte din francize”, se arată într-un memo obţinut de Variety.
Concedierea în masă vine după o săptămână de când Sindicatul scenariştilor americani şi alţi scriitori au dat în judecată patru mari agenţii de impresariat artistic de la Hollywood - William Morris Endeavor, Creative Artists Agency, United Talent Agency şi ICM Partners, reunite sub numele Association of Talent Agencies (ATA) - pentru că au făcut să fie plătite în aşa fel încât interesele financiare ale lor au fost mai presus decât cele ale clienţilor.

„Aşteptăm cu nerăbdare ziua în care vom fi toţi reprezentaţi de agenţii care au fost de acord să îşi alinieze interesele cu ale noastre. Între timp, scriitorii vor continua să muncească, să se susţină reciproc şi să demonstreze că putem şi vom face în aşa fel încât schimbarea necesară să aibă loc”.

Aproximativ 5% din membrii WGA nu au votat pentru noul cod, iar agenţiile şi-au menţinut poziţia, susţinând că sindicatul încearcă să ducă industria de diverstisment în „haos”. 

WGA are 8.800 de membri, iar 99% dintre cei care au semnat declaraţia de susţinere a sindicatului au încheiat colaborarea cu agenţiile non-franciză, se mai arată în document.

Comentarii