31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăLifestylePeste 500 de mii de oameni au participat la festivalul "Spotlight" de...

Peste 500 de mii de oameni au participat la festivalul „Spotlight” de la București

Reunite sub tema ediţiei „United We Shine”, sesiunile de video mapping, instalaţiile şi proiecţiile de lumină prezente la a patra ediţie „Spotlight” au transformat locuri şi clădiri emblematice pentru istoria oraşului cu motive naţionale reinventate în zeci de teme grafice, instalaţii de lumină şi poveşti animate proiectate pe cele mai frumoase coloane, cupole şi faţade din oraş.

 Astfel, arată organizatorii, Biblioteca Centrală Universitară a găzduit una dintre cele mai aplaudate proiecţii din festival, „o adevărată lecţie de istorie despre Calea Victoriei transpusă în animaţii video mapate”. Publicul a descoperit noi spaţii din Bucureşti incluse în festival, precum sesiunile de video mapping pe tema Centenarului proiectate pe Teatrul Naţional Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru prima dată, Arcul de Triumf, Ateneul Român şi Ministerul Afacerilor Interne au fost transformate de proiecţii artistice tematice care au celebrat anul Centenarului.

Programul celei de-a patra ediţii ”Spotlight” a inclus şi instalaţii de lumină spectaculoase, dintre care multe au fost interactive: Laser Big Piano amplasat în Piaţa Revoluţiei, Şotronul interactiv de pe Calea Victoriei sau Pisica nomadă.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, cu ceremonia de premiere a Concursului internaţional de video mapping de la Palatul CEC. În prezenţa directorului artistic al festivalului, Birgit Zander, a fost anunţat câştigătorul desemnat de public prin vot online. Dintre cele şase lucrări finaliste care au rulat pe faţada Palatului CEC la ”Spotlight” 2018, lucrarea artiştilor români de la Mindscape Studio a câştigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro. Celelalte cinci lucrări intrate în concurs au fost ale artiştilor de la Darklight Studio din Spania, Hermes Mangialardo din Italia, KEDR Visuals din Rusia, Multiscalar din Germania şi Skgmedia din China.

Cu un spaţiu expoziţional de peste 20.000 de metri pătraţi, o echipă de peste 300 de profesionişti şi artişti din 11 ţări, un concurs internaţional de video mapping, 27 de instalaţii şi proiecţii de lumină şi opt noi spaţii în Bucureşti, ”Spotlight” a celebrat în 2018 anul Centenarului împreună cu peste 500.000 de bucureşteni şi turişti, mai precizează ArCuB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă