14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestylePeste 200 de artişti prezenți la Festivalul Internaţional de Arte Vizuale din...

Peste 200 de artişti prezenți la Festivalul Internaţional de Arte Vizuale din Vama Veche

Directorul festivalului, Cătălin Rudolf, a declarat, pentru Agerpres, că ediţia din acest an cuprinde workshopuri şi ateliere de fotografie, de film, de pictură şi sculptură, teatru şi muzică, vernisaje şi proiecţii de filme, expoziţii de fotografie şi artă.

“Vor fi 13 lectori care vor susţine workshopurile şi cursurile teoretice despre film şi producţia de scurt metraje şi seminariile de artă fotografică şi film, printre care avem şapte specialişti din străinătate. De asemenea, pe parcursul celor şase zile vor fi inaugurate şase expoziţii de fotografie, un vernisaj de pictură şi o expoziţie de sculptură cu lucrările realizate de participanţi în piatră de mare”, a spus Cătălin Rudolf.

Pe parcursul festivalului, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor echipamente de imagine şi montaj pentru realizarea unor scurtmetraje tematice de 8-9 minute cu subiecte ce evocă oameni, locuri şi atmosfera Vama Veche.

“Avem trei sponsori ce reprezintă cele mai importante mărci din domeniul tehnicii foto-film care au oferit, pentru această ediţie, 50-60 de echipamente de lucru pentru realizarea unor filme de scurtmetraj ce vor intra în concurs, la finalul festivalului şi pentru care s-au înscris, până acum, cinci cursanţi”, a subliniat Cătălin Rudolf.

Festivalul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale se va încheia sâmbătă noaptea cu festivitatea de premiere şi decernarea trofeului VSLO, iar duminică vor fi eliberate diplomele de participare.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă