21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăLifestylePercheziții la Federația Germană de Fotbal. Ce caută anchetatorii

Percheziții la Federația Germană de Fotbal. Ce caută anchetatorii

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) se află în centrul unei anchete de evaziune fiscală. Procuratura din Frankfurt a dispus percheziţii la sediul DFB, dar și la locuințele a doi dintre conducătorii forului, potrivit Mediafax.

Percheziţiile sunt efectuate în afacerea în care DFB este suspectată de evaziune fiscală în organizarea Cupei Mondiale din 2006.

Citește și Liga I Etapa a 16-a: Steaua, învinsă de CFR. Viitorul a făcut scor cu Dinamo. Vezi rezultatele

Persoanele vizate de anchetă sunt preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, şi fostul şef al DFB, Theo Zwanziger.

Conform sursei citate, Federaţia Germană de Fotbal ar fi vărsat către FIFA 6,87 de milioane de euro pentru obţinerea organizării Cupei Mondiale din 2006.

Publicaţia Der Spiegel a scris la 16 octombrie că Germania ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006, în afacere fiind implicaţi înalţi reprezentanţi ai fotbalului german, precum Franz Beckenbauer, fost vicepreşedinte al DFB.

Comitetul de candidatură, al cărui preşedinte era Franz Beckenbauer, ar fi constitut un fond special în scopul de a mitui reprezentanţi ai Comitetului Executiv al FIFA.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă