13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestylePedro, surpriza din atacul Spaniei

Pedro, surpriza din atacul Spaniei

Toamna trecută, cam în acelaşi timp când Spania punea capăt cu succes campaniei de calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud, un tânăr pe nume Pedro începea lupta de a deveni titular în linia de atac a Barcelonei.
Rapid, de la începutul până la finalul sezonului regulat, cu capacitatea sa de a fi peste tot pe teren, Pedro a devenit un adevărat membru a echipei spaniole. Ca o încununare a greu câştigatului statut de senior, tânărul de 22 de ani, care şi-a îmbunătăţit stilul de joc şi s-a maturizat la echipa catalană, i-a atras atenţia lui Vicente del Bosque care i-a găsit un loc în echipa pentru Africa de Sud. Mai mult, când a anunţat lista celor 23 de jucători ai naţionalei, selecţionerul Spaniei s-a declarat entuziast la adresa atacantului Barcei: “Am simţit că Pedro a avut un sezon foarte bun şi că poate face selecţionata mai puternică”.
“Sunt fericit că nu voi merge în Africa de Sud doar în vacanţă”, a spus omul momentului la auzul veştii, nu doar pentru că i s-a oferit şansa să-şi prelungească sezonul de vară, ci şi pentru că această selecţie a fost un fel de confirmare a faptului că a avut o contribuţie importantă la cele patru trofee câştigate de echipa sa de club, Barcelona.
După ce şi-a ocupt locul în naţionala Spaniei, Pedro a avut nevoie doar de trei jocuri pentru a-şi deschide palmaresul internaţional, marcând în amicalul contra Poloniei. “Chiar numai simplul fapt că fac parte din naţională este extrem de important pentru mine. Dacă reuşesc să fac mai mult este cu atât mai bine”, a spus Pedro, atacantul Spaniei.
Oricum, să bage mingea în plasă a devenit un fel de rutină pentru copilul din Insulele Canare. El a făcut istorie în 2009, devenind primul jucător care a marcat în şase competiţii diferite în acelaşi an calendaristic: în prima divizie spaniolă, în Cupa Regelui, în Super Cupa Spaniei, în Liga Campionilor şi în Cupa Mondială a Cluburilor FIFA. “Este o mare onoare şi sunt foarte emoţionat că am reuşit acest lucru”, a spus Pedrito la finalul anului trecut, după reuşita “şase din şase”. “Trebuie însă să mulţumesc coechipierilor mei fără de care n-aş fi reuşit această performanţă”.
Numit în echipa Spaniei printre nume grele ca Jesus Navas, Javier Martinez sau Victor Valdes, modestul Pedro nu este deloc intimidat de perspectiva de a reprezenta ţara sa în Africa de Sud. Obişnuit cu marea ocazie de a face parte dintr-o echipă de club atât de mare, nu este poate nicio surpriză că va lua lucrurile în felul său: “Tensiunea este aceeaşi”, a explicat Pedrito, noul băiat zâmbitor, fericit să fie în centrul atenţiei internaţionale, după mai puţine astfel de apariţii pe vremea când era în echipa reprezentativă de tineret.
Folosindu-se foarte bine de ambele picioare, incisiv şi deloc egoist, Pedro este mai mult decât un marcator. În ciuda faptului că este destul de scund, el are o detentă impresionantă, iar abilitatea de a se demarca în diferite poziţii şi a alerga cu mingea la picioare îl face periculos pentru orice apărare.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă