15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestylePariorii din România pariază online și offline - Avantaje și dezavantaje

Pariorii din România pariază online și offline – Avantaje și dezavantaje

Tot mai mulți români pariază online, o spun cei din industrie. În același timp, pe străzile marilor orașe găsești foarte multe agenții de pariuri offline, care nu sunt nici ele goale.

Atât agențiile online, cât și cele terestre, au publicul lor. Pentru care mediu să opteze cineva care pariază pentru prima oară? În loc să dăm un răspuns la această întrebare, preferăm să prezentăm avantajele și dezavantajele cu care vin la pachet cu aceste opțiuni, astfel încât fiecare să aleagă în cunoștință de cauză.

AVANTAJE PARIURI ONLINE

De ce preferă românii să parieze online? Pentru că au foarte multe avantaje.

– comoditate. Nu trebuie să iasă din casă pentru a juca, pe ploaie, pe viscol sau pe caniculă. Pot plasa pariuri „din vârful patului” sau „scufundați” într-un fotoliu confortabil.

– mobilitate în timp și spațiu. Agenția de pariuri online este deschisă 24 din 24 de ore și poate fi accesată de oriunde, chiar și de pe munte sau de pe plajă, cât timp jucătorul are un dispozitiv mobil conectat la Internet.

– taxe mai mici. Nu plătesc taxă atunci când plasează pariul, ci numai atunci când retrag bani din cont. Pot împărți un câștig mare în mai multe retrageri, astfel încât să se încadreze în primul prag de impozitare, de 1%. Cele trei praguri de impozitare sunt următoarele:

1. 1% din suma retrasă pentru retrageri de până la 66.751 de lei

2. 667.5 RON taxă plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 RON pentru retrageri între 66.751 RON și 445.000 RON

3. 61.187.5 taxă plus 25% pentru ce depășește suma de 445.000 RON pentru retrageri de peste 445.000 de lei.

– pariuri live. Un pariu live este plasat la câteva secunde de la luarea deciziei, de aceea cei mai mulți pariori online preferă „live-urile”, care stimulează adrenalina.

– platformă video live. Cele mai populare case de pariuri online au platforme video prin care transmit în direct zeci de mii de evenimente sportive. Sunt transmise cele mai importante competiții naționale și internaționale. Pariorii nici nu mai au nevoie de televizor.

– ofertă sportivă bogată. Oferta sportivă este incomparabil mai bogată decât cea a agențiilor offline, atât ca număr de sporturi și de competiții, cât și ca număr de opțiuni de pariere.

– oferte promoționale. Casele de pariuri online au oferte speciale pentru clienții noi (fonduri suplimentare, pariuri gratuite, cote mărite, pariuri fără risc) și vechi (pariuri gratuite, pariuri fără risc, fonduri suplimentare, concursuri de pronosticuri cu participare gratuită etc.)

– funcția Cashout. Pariorii pot închide pariul în orice moment, pentru a-și securiza o parte din profit sau pentru a limita pierderile. Unele agenții oferă și posibilitatea unui Cashout parțial, pe jumătate din miză.

DEZAVANTAJE PARIURI ONLINE

Principalul dezavantaj al pariurilor online poate fi sedentarismul. Absorbit de această activitate, pariorul poate petrece ore întregi în fața ecranului.

– pericolul de a dezvolta dependență. Unii specialiști sunt de părere că pariorii online sunt în pericol mai mare de a dezvolta o dependență față de această activitate, pentru că e tot timpul un eveniment pe care se poate paria și, așa cum am spus, agenția online nu se închide niciodată. Totuși, din oră în oră, ei primesc mesaj pe ecran și sunt avertizați de acest pericol.

taxa pe viciu. Unii operatori percep o taxă de 2% la depunere, taxa pe viciu impusă de la 1 ianuarie 2019.

– live-urile pot aduce falimentul. Adrenalina stimulată de pariurile live îi poate face pe unii jucători să nu mai respecte managementul banilor și, astfel, să piardă tot bugetul într-un timp scurt.

– necesitatea unui instrument de plată online. În principiu, cei care joacă online trebuie să aibă la îndemână un instrument de plată online prin care să alimenteze contul (card bancar, cont bancar, portofel electronic). Sunt, însă, și operatori care au și agenții stradale, cu ghișee CashPoint. Acolo se pot alimenta și conturile online, cu cash.

– verificarea contului. După înregistrarea pe platformă, jucătorii au un număr de zile la dispoziție pentru a-și verifica identitatea, adică pentru a trimite copii ale documentelor personale prin care să confirme că datele completate la înscriere sunt reale. Unii consideră această operațiune „supărătoare”.

– „Delay” la primirea banilor. La retrageri, în funcție de instrumentul financiar online ales, e posibil să dureze câteva zile până când banii ajung la destinatar.

AVANTAJE PARIURI OFFLINE

De ce pariază românii offline? În principal, pentru a socializa. Agenția de pariuri terestră este ca un pub sportiv, unde pot sta la o bere cu prietenii și se pot uita la meciuri, pe ecranele fixate în perete.

– atmosferă. Atmosfera este una specială, care diferită de cea dintr-un bar clasic, pentru că pariorii au în jur alți pariori cu care pot interacționa. Agențiile terestre reprezintă un punct bun de întâlnire cu prietenii care pariază.

– nu este nevoie de card bancar. Ca să parieze offline, jucătorii nu au nevoie de card bancar, de cont bancar sau de portofel electronic. Se folosesc numai bani gheață.

– ofertă pentru pariuri multiple. Au și agențiile terestre oferte promoționale, chiar dacă mult mai restrânse decât cele online. De exemplu, este acordat bonus pentru biletele multiple. Cu cât sunt mai multe selecții pe bilet, cu atât câștigul suplimentar este mai mare.

– ofertă sportivă exclusivă. Agențiile terestre nu pot concura cu cele online la capitolul „opțiuni de pariere”, dar au în ofertă combinații de evenimente, care nu se regăsesc în online.

DEZAVANTAJE PARIURI OFFLINE

În principiu, avantajele pariurilor online pot fi trecute la dezavantaje în ceea ce privește offline-ul.

– Pariorii trebuie să se deplaseze la agenție pentru a plasa biletul. Sunt constrânși de spațiu.

– Agențiile au un orar strict. Nu se poate paria la orice oră din zi și din noapte.

– Se stă la coadă pentru plasare biletului. De aceea, în offline e aproape imposibil jocul live, un tip de pariu în care orice secundă contează.

– Se plătește taxă pentru fiecare pariu plasat. Indiferent că pariul este pierzător sau câștigător, pariorul plătește o taxă de 5%, care se scade din miză. Astfel, miza reală pentru 100 de lei dați la ghișeu o dată cu biletul este 95 de lei.

– Oferta sportivă este mult mai săracă decât cea din online.

– Număr mic de meciuri pe tv. Agențiile offline au un spațiu limitat, chiar și cele foarte mari. Nu pot fi plasate mai mult de 10-20 de ecrane pe care să se transmită meciuri în direct. În schimb, pe un site de pariuri pot fi transmise și peste 100 de evenimente simultan, pariorul alegând ce vrea să vadă.

– Nu se poate poți retrage în tranșe un câștig mare. Câștigurile nu pot fi retrase în tranșe, pentru a evita pragurile 2 și 3 de impozitare.

– Nu se poate da Cashout

– Nu se pot pune foarte multe pariuri, decât dacă pariorul stă toată ziua în agenție.

Credem că am prezentat destule elemente pentru ca oricine să facă o alegere în cunoștință de cauză. Succes la pariuri, oricare ar fi opțiunea!

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă