20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăLifestyleOchelarii lui Mahatma Gandhi, vânduți contra 260.000 de lire sterline

Ochelarii lui Mahatma Gandhi, vânduți contra 260.000 de lire sterline

Licitatorul Andrew Stowe a declarat că este un nou record pentru East Bristol Auctions, ochelarii fiind de așteptat să se vândă doar cu aproximativ 15.000 de lire sterline.
Stowe a spus că proprietarul ochelarilor este un bărbat în vârstă din Mangotsfield, care a spus că va împărți banii cu fiica sa.
Ochelarii lui Mahatma Gandhi au fost transferați din generație în generație în familia proprietarului, după ce o rudă s-a întâlnit cu Gandhi în vizita din Africa de Sud, în anii 1920.
Ochelarii fuseseră lăsați într-un plic alb simplu, într-o cutie cu scrisori a licitatorului East Bristol Auctions, într-o vineri seară, și nu au fost ridicați până luni dimineața „Puteau fi foarte ușor furați sau pierduți”, a declarat Andrew Stowe, adăugând că proprietarul nu are nici o idee despre valoarea lor și că „a avut aproape un atac de cord” când i s-a spus că ar putea valora 15.000 de lire sterline.
„Ochelarii aceia aun stat într-un sertar aproape o jumătate de secol. Vânzătorul mi-a spus, literalmente, să îi arunc dacă nu sunt „buni de ceva”. Acum primește o sumă de bani care îi va schimba viața”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă