15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleO victorie a lui Dinamo în fața FCSB, în această seară, ar...

O victorie a lui Dinamo în fața FCSB, în această seară, ar complica lupta pentru titlu. Florentin Petre: „Contra, să nu te aperi!“.

Dinamo și FCSB se vor întâlni în această seară, de la ora 20:30, pe Arena Națională, în cel mai așteptat meci al finalului de sezon din Liga 1. Dacă FCSB va reuși să se impună, atunci echipa lui Reghecampf ar fi foarte aproape de titlu, în timp ce o victorie a lui Dinamo complică lucrurile. Roș-albii ar veni la doar două puncte de Viitorul și FCSB, cu două etape înainte de final. 

Atmosfera pe Arena Națională se anunță una deosebită. Cu siguranță, va fi derby-ul cu cei mai mulți spectatori din acest sezon al Ligii 1, pe cel mai mare stadion al țării fiind așteptați peste 40.000 de oameni.

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB este unul special și pentru fostul jucător al echipei din Ștefan cel Mare, Florentin Petre. Fiul său, Patrick, ar putea să fie pe teren în duelul din această seară. De altfel, mijlocașul în vârstă de doar 19 ani a și marcat în acest an împotriva celor de la FCSB, în victoria obținută de Dinamo, 3-1, în returul din semifinalele Cupei Ligii.

România liberă: Florentin, ce așteptări ai de la marele derby?

Florentin Petre: În primul rând, eu sper să fie un spectacol frumos pentru suporteri și să vedem un fotbal de calitate. Asta este cel mai important. Am înțeles că s-au vândut peste 35.000 de bilete, deci atmosfera în tribune va fi una deosebită, cu siguranță. În ceea ce privește duelul din teren, eu cred că nu poate fi o favorită într-un astfel de derby de mare tradiție. Dinamo este într-o creștere de formă, dar și FCSB a impresionat în play-off, prin jocurile foarte bune.

Care e cea mai frumoasă amintire de la un meci cu marea rivală?

În primul rând, trebuie să spun că aveam multe nopți nedormite înaintea derby-urilor, gândul îți era doar la meci. Eu am rămas doar cu amintirile frumoase și pot să spun că fiecare derby avea nebunia lui. Cea mai frumoasă amintire rămâne victoria cu Steaua din 2000, atunci când am bătut cu scorul de 3-2 și am luat campionatul după 8 ani.

Cum ar trebui Dinamo să abordeze meciul de azi?

În primul rând, Dinamo să nu se apere în derby. Cosmine, să nu alegi o tactică defensivă!  Sunt convins că Dinamo va încerca să pună probleme, pentru că acolo sunt jucători buni, capabili să facă diferența. Eu îl știu bine pe Contra și cred că va încerca să forțeze victoria din primul minut. Așa ar fi normal, mai ales că vor fi foarte mulți suporteri dinamoviști în tribune și echipa chiar mai are șanse în lupta la titlu.

Aștepți un alt gol de la Patrick cu FCSB?

Nu știu dacă va juca în derby, doar antrenorul știe asta. Eu vreau ca Patrick să aibă continuitate și să muncească și mai mult decât o face acum. El are nevoie de o atitudine bună și să joace inteligent, așa cum a mai făcut-o până acum. Un gol al lui Patrick în derby ar însemna o bucurie imensă pentru familia noastră, vă dați seama.

Patrick poate să facă față la Dinamo, sunt convins de asta! Cu siguranță, el va continua aici și în sezonul viitor. Totul depinde numai de el și de cât de serios va fi.

Dinamo este o rampă extraordinară de lansare pentru tineri, iar fiul meu trebuie să profite de acest lucru din plin.   

„Mi-aș dori o finală Juventus – Real Madrid“

Ne așteaptă o săptămână cu meciuri care nu trebuie ratate. După derby-ul Ligii 1, dintre Dinamo și FCSB, marți și miercuri sunt programate și meciurile tur din semifinalele UEFA Champions League. La Madrid, pe Santiago Bernabeu, Real o va întâlni pe Atletico, în timp ce Juventus, aproape campioană în Italia, merge în Franța, acolo unde o va întâlni pe AS Monaco.

Real – Juventus este finala așteptată de mulți dintre microbiști. Un astfel de super meci și-ar dori să vadă la Cardiff și Florentin Petre. Finala UEFA Champions League se va disputa pe data de 3 iunie, pe Millennium Stadium, arena având o capacitate de 74.500 de locuri.

„Este un alt fotbal în UEFA Champions League, o mare diferență față de ceea ce vedem la noi în campionat. Abia aștept meciurile din semifinale, cu siguranță că vor fi partide extrem de echilibrate. Eu mi-aș dori însă o finală între Real Madrid și Juventus.

Ar fi un super meci, s-ar întâlni două echipe extraordinare. Totuși, Monaco și Atletico sunt capabile să pună probleme mari în semifinale. Francezii au un entuziasm extraordinar, iar Atletico este o echipă organizată excelent de Diego Simeone“.   

Florentin Petre, de trei ori campion cu Dinamo

Antrenor secund la FC Brașov, în Liga 2, Florentin Petre (41 de ani) a fost un jucător extrem de apreciat de suporterii dinamoviști.

Extrem de rapid pe teren și capabil oricând să-și depășească adversarul direct, Florentin Petre s-a simțit cel mai bine la mijlocul terenului, de unde oferea centrări ideale colegilor săi. Fost component și al naționalei României, Petre a bifat 259 de meciuri în tricoul lui Dinamo și a înscris 43 de goluri. El a evoluat în Ștefan cel Mare între 1994 și 2006, cu mențiunea că a fost împrumutat o scurtă perioadă la UTA, în 1995.

Cu Dinamo, „Piticul“ a câștigat de trei ori campionatul și în patru rânduri Cupa României. În străinătate, Florentin Petre a jucat pentru CSKA Sofia și Terek Grozny, iar ultimul său club a fost Victoria Brănești, de unde s-a și retras în 2011.

De menționat că fostul dinamovist a jucat pentru naționala României între 1998 și 2009, pentru care a marcat 6 goluri în 54 de meciuri.

Cele mai citite

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă